Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Veneillen Kouvolaan

KIMOLAN KANAVA yhdistää Päijänteen Kymijoelle, ja sitä pitkin Kouvolaan pääsee jopa 400 km päästä Pielavedeltä asti.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Toukokuusta lokakuuhun avoinna olevan kanavan erikoisuuksia on 70 metriä pitkä kalliotunneli sekä peräti 12 metrin sulutuskorkeus. Sulkuun mahtuu enintään noin 30-metrinen alus.

Kanavan yli kulkee kaksi uutta siltaa, joiden alikulkukorkeus on 4,8 metriä. Kanavan itäpään jälkeisen Kimolanlahden sillan 4 metrin alikulkukorkeus rajoittaa veneen kokoa. M/s Pyhäjärvi ja m/s Suomen Suvi ovat tehneet kanavaristeilyjä useana kesänä.

Kanavareitin päätepiste Kouvolassa on Voikkaalla oleva Virtakivi. Sen vierassatamassa on polttoaineen jakelupiste, pilssi- ja septivesien keräämiseen imulaite sekä vesi- ja sähköpiste. Alueella on lisäksi tulentekopaikka, vessa ja jätteiden keräyspiste. Pakanavuoren näköalapaikalta avautuu näkymä vesille.

Virtakiven Saunan kesäkahvilassa voi nautiskella virvokkeita veneilyn jälkeen. Kouvolaan voi lähteä tutustumaan vierassatamasta vuokrattavilla pyörillä, ja myös bussipysäkki on Virtakiven lähellä.

Lisätietoa kanavasta.