Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Geokätköily Kouvolan seudulla

Indiana Jonesin jalanjäljillä

Johan Tohtori Jones sen tiesi, että ihmisen parasta aikaa ovat seikkailut pitkin maakuntia ja metsiä. Suuntaa siis sinäkin ensi tilassa geokätköjä metsästämään.

Jaa somessa

Geokätköily on suuren suosion saavuttanut oikean elämän aarteenetsintä, minkä parissa viihtyvät niin aikuiset kuin lapset. Älylaitteiden paikkatietojen avulla jäljitettävät aarrekätköt voivat olla piilossa vaikka kuusen oksalla, kallion kolossa tai sähkökaapin takana. Vain pelaajien mielikuvitus on rajana.

Geokätköily on loistava keino tuoda tavallisen liikkumisen lomaan innostavaa aktiviteettia ja paikoin kätköily äityy jopa jännittäväksi. Tavallinen kävelylenkki venyy ihan vahingossa useamman tunnin reippailuksi, kun "ihan tuossa lähellä" on vielä yksi kätkö.

Ennen kuin suuntaat Kouvolan seudulla sijaitsevien kätköjen perään, niin voit ottaa tuntumaa niihin verkossa. Kouvolan keskustan alueella sijaitsee useampi hyvin piilotettu kätkö, mutta myös urbaanien ympäristöjen ulkopuolella on aarteita jotka vain odottavat löytäjäänsä.

Kansallispuiston kätkössä

Kouvolassa geokätköjä ei tarvitse etsiä pelkästään lähipuistoista ja urbaaneista ympäristöistä. Repoveden kansallispuistoon on laadittu varta vasten aarteenetsijöitä varten oma Repovesitien geokätköilyreitti. Kätkösarjan johdolla pääset tutustumaan niin Repoveden jylhiin maisemiin, kuin Verlan maailmanperintökohteen historialliseen miljööseen.

Pidä myös mielessä, että Repoveden ja Verlan alueen kätköille pääset myös bussilla.

Jos olet ensimmäistä kertaa aarteiden perässä, niin huoli pois. Repoveden kätköt on suunniteltu palvelemaan myös aloittelijoita, eli suorituspaineet kannattaa jättää suosiolla kotiovelle. Reitin ehtii kiertää päivässä, mutta kun nähtävää on näin paljon, niin kannattaa harkita arjesta irtautumista pariksi päiväksi.

Suomessa kätköjen perässä seikkailevat voivat olla huoletta, sillä geokätköily kuuluu jokamiehen oikeuksiin. Samalla kun etsit kätköjä, niin saat kätevästi marjat ja sienet matkaevääksi!