Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Kuusankosken Taideruukissa voit järjestää myös kokouksia ja tapahtumia

Vintagea, muotoilua ja luovuuden voimaa

Väitetään, että Kouvola on uusi Berliini. Kotimainen Berliininmatka kannattaa aloittaa Kuusankosken Taideruukista, jossa sijaitsee yksi kaupungin tiheimmistä luovan toiminnan esiintymistä.

Jaa somessa

Kuusankosken Taideruukki toimii Kymintehtaan vanhassa tehdasmiljöössä. Se versoo nyt uutta elämää. Punatiiliseen entiseen keskusvarastoon on pesiytynyt taiteilijoiden ja kädentaitajien keskittymä. On graafikkoa, valokuvaajaa, lasitaiteilijaa ja huonekalujen entisöijää.

Korusepät tekevät työtään ja käsityöläiset myyvät tuotteita puodeissaan. Lasi, puu, betoni, villa, savi ja metallit ovat saaneet uusia, omaperäisiä ilmenemismuotoja.

Vierailijoille nähtävää on ympäri vuoden, etenkin viikonloppuisin. Tapahtumapäivinä kannattaa olla mukana Taideruukin kuhinassa, sillä silloin tiilirakennuksen sisäpihoille ja auloihin ilmestyy pop up-myymälöitä ja muita yllätyksiä.

Berliinimme keskus

Ensimmäinen Taideruukkiin asettunut yritys oli TaideTupa PikkuSelma, jonka myymälässä voi käydä katselemassa taiteen nousevien tähtien kädenjälkeä. Lisäksi taidekauppa pitää kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä Galleria Padossa.

Taideruukista löytyy nykyään myös vintagevaatteen myymälä, sisustusputiikkeja ja  leipomo Tuomon luomun avaama Cafe Ruukitar alimmassa kerroksessa isoine terasseineen. Talossa on myös tapahtumiin soveltuvia vuokrattavia tiloja.

Taideruukin sisustukseen kuuluvat olennaisena osana pöytinä toimivat vanhat kelat ja sellupaalit sekä viihtyisiksi istuinryhmiksi modistetut ajan patinaa keränneet kuljetuslavat.

On sanottu, että Kouvola olisi uusi Berliini. Taideruukki on sopiva paikka aloittaa matka kulttuurin nousevaan pääkaupunkiin. Suomen Berliinin tapahtumia kannattaa seurata Pato Klubin Facebookista, mutta myös TaideTupa PikkuSelman Facebookista.