Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Forest Escape

Pakopeli tuli Repovedelle

Harmaita aivonystyröitä, ryhmähenkeä ja retkimieltä. Niitä kaikkia tarvitaan, jotta metsään sijoitettu pakopeli saadaan ratkaistua ja kadonneen retkeilijän arvoitus selviää.

Jaa somessa

Repoveden kansallispuiston uumenista on löytynyt hylätty leiri. Sininen teltta, rinkka, retkitavaroita. Kenelle ne kuuluvat? Sitä ei tiedetä. Teltan kankaaseen on kirjoitettu viesti. Jotain outoa on tapahtunut ja siitä on saatava selvyys.

Näin alkaa Forest Escape -peli  eli metsäpakopeli, metsään sijoitettu versio suositusta Room Escape -pelistä.

Selvitystyöhön tarvitaan ryhmä, jossa on vähintään neljä ja enintään kymmenen jäsentä. Aikaa mysteerin selvittämiseen on tunti. Mitä on tapahtunut? Mihin retkeläinen on joutunut?

Liikuteltava metsäpakopeli

Forest Escapessa pelaaja ei tarvitse erävarusteita tai erätaitoja. Riittää, että pystyy liikkumaan maastossa. Ja että ottaa havainnointikykynsä ja loogisen ajattelunsa käyttöön.

Ja vähän Offia. Seikkailumieltä. Ja avaa kaikki aistinsa kuulemaan, näkemään, haistamaan ja tuntemaan metsän.

Repovedellä  Forest Escape -peliä järjestää luontomatkailuyritys Tervarumpu. Room Escape -pelistä poiketen metsäpakopeliä voi liikutella, ja sen voi rakentaa mihin tahansa metsään.

Tervarumpu tarjoaa samaa mysteeriä myös Verlan ruukkikylän ympäristössä, mutta pelin voi tilata muihinkin Kouvolan metsiin.

Metsämysteeri kotietsiville

Metsä tuoksuu, vaelluskenkä painuu sammaleeseen. Kaakkuri kaakattaa, hyttyset pörisevät ja yrittävät vaikuttaa tutkimustyöhön.

Leiriin jääneen rinkan taskut eivät avaudu noin vain. Vihjeiden avuilla on keksittävä koodit lukkoihin. Taskuista löytyy esineitä ja uusia vihjeitä. Retkikeitin. Kartta. Kiviä. Kampa. Kaikki ne johdattavat tutkimusta eteenpäin.

Selvitystyö vaatii ryhmähenkeä ja halua tehdä yhdessä. Forest Escape sopii erityisen hyvin kaveriporukoille, työyhteisöille ja perheille, mutta ei ihan pienille lapsille jännittävän alkutilanteensa takia.

Tapaus kyllä ratkeaa, kun saa apua harmailta aivonystyröiltä. Rouva Marplet, Hercule Poirotit ja tohtori Watsonit, teitä odottaa Repovesi ja hylätyn leirin arvoitus.