Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia Kouvolassa

Aallon harjalla Kouvolassa

Alvar Aallon luomukset huumaavat sinut lämpimällä ja individualistisella, hyvin suomalaisella tyylillä. Aallon kädenjälki näkyy myös Kouvolassa, hän on suunnitellut Kouvolaan kokonaisen asuinalueen.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Alvar Aalto (1898–1976) loi poikkeuksellisen laajan ja monipuolisen uran arkkitehtina ja muotoilijana sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän on suunnitellut sekä aluekokonaisuuksia että yksittäisiä rakennuksia. Suomalaisen arkkitehtuurin ja yhteiskunnan kannalta on ollut tärkeätä, että Aalto edisti modernismin standardisoitua rakentamista ja sosiaalista arkkitehtuurisuunnittelua.

Alvar Aallon suunnittelemaan upeaan alueeseen ihastui myös Antiikki & Design-lehti vierailullaan.

Asuinalue á la Aalto

Aalto suunnitteli Inkeroisten Tehtaanmäen asuntoalueen Anjalan paperitehtaan ja Inkeroisten kartonkitehtaan työntekijöille. Alue valmistui tehtaan kanssa samoihin aikoihin 1930-luvun lopulla. 1950-luvulla Aalto suunnitteli alueelle vielä kolme kerrostaloa. Lisäksi Aalto suunnitteli alueelle Tehtaanmäen koulun. Tehtaanmäen koulu on ainoa Aallon suunnittelema koulu, joka toimii yhä kouluna.

Miten perille

Kouvolan joukkoliikenteen linja 3 tuo matkaajan keskustasta alle kilometrin päähän määränpäästä.

Alvar Aalto Matkailureitti

Alvar Aallon merkittävimmät työt Kouvolassa sijaitsevat Inkeroisissa, Ankkapurhan kulttuuripuiston alueella. Aallon suunnittelemat rakennukset ajoittuvat 1930–1950 -luvuille. Arkkitehdin kädenjälki näkyy varsinkin Inkeroisissa, mutta myös Sippolassa ja Kasarminmäen portin pylväissä.

Tutustu Alvar Aallon matkailureittiin, kohteisiin ja matkaehdotuksiin.

 Tarkemman kuvauksen retkestä ja sen sisällöstä näet Visit Alvar Aalto sivustolta Kouvola on osa Alvar Aalto -kaupunkien verkostoa.

Lue myös: Alvar Aalto -matkailureitti hakee Euroopan neuvoston kulttuurireittien joukkoon