Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Aallon harjalla

Alvar Aallon luomukset huumaavat sinut lämpimällä ja individualistisella, hyvin suomalaisella tyylillä. Jotain pientä Aallon suunnittelemaa on myös Kouvolassa, yksi asuinalue.

Jaa somessa

Alvar Aalto (1898–1976) loi poikkeuksellisen laajan ja monipuolisen uran arkkitehtina ja muotoilijana sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän on suunnitellut sekä aluekokonaisuuksia että yksittäisiä rakennuksia. Suomalaisen arkkitehtuurin ja yhteiskunnan kannalta on ollut tärkeätä, että Aalto edisti modernismin standardisoitua rakentamista ja sosiaalista arkkitehtuurisuunnittelua.

Aallon kädenjälki näkyy myös Kouvolassa, sillä herra on suunnitellut Kouvolaan kokonaisen asuinalueen.

Asuinalue á la Aalto

Aalto suunnitteli Inkeroisten Tehtaanmäen asuntoalueen Anjalan paperitehtaan ja Inkeroisten kartonkitehtaan työntekijöille. Alue valmistui tehtaan kanssa samoihin aikoihin 1930-luvun lopulla.

Lisäksi Aalto suunnitteli alueen koulun, jossa sijaitsee nykyään Tehtaanmäen alakoulu. 1950-luvulla Aalto suunnitteli alueelle vielä kolme kerrostaloa.

Voit tutustua Inkeroisten ja Tehtaanmäen asuinalueisiin mobiililaitteella Citynomadi applikaation johdolla. Lataa vain applikaatio älypuhelimeesi ja olet kirjaimellisesti Aallon harjalla mobiilioppaasi kanssa. Alvar Aalto Citynomadi-reitti on erinomainen keino ottaa mestarin suunnittelemat kohteet haltuun Kouvolass.a

Ole siis yhtä innovatiivinen ja Aallon harjalla kuin arkkitehti itse - lähde nauttimaan kauniista arkkitehtuurista mobiilikierrokselle, täysin omaan tahtiin ja maksutta! Eikä Alvar Aallon kierros tietenkään ole Kouvolan ainoa Citynomadi-reitti.

Kierros historiaan

Luonnollisesti, Alvar Aallon kohteisiin voi tutustua myös opastetuilla kierroksilla. Kierrokset tarjoavat ryhmille mielenkiintoisen katsauksen alueiden historiaan ja suunnitteluun  Samalla retkellä ihastellaan Ankkapurhan kulttuuripuiston alueen koskiluontoa ja vanhaa tehdaskylää. Retken kesto on 2–3 tuntia, pelkkä kävelykierros vie 1,5 tuntia. 

Kouvola on osa Alvar Aalto -kaupunkien verkostoa.