Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia Kouvolassa

Aallon harjalla

Alvar Aallon luomukset huumaavat sinut lämpimällä ja individualistisella, hyvin suomalaisella tyylillä. Jotain pientä Aallon suunnittelemaa on myös Kouvolassa, yksi asuinalue.

Jaa somessa

Alvar Aalto (1898–1976) loi poikkeuksellisen laajan ja monipuolisen uran arkkitehtina ja muotoilijana sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän on suunnitellut sekä aluekokonaisuuksia että yksittäisiä rakennuksia. Suomalaisen arkkitehtuurin ja yhteiskunnan kannalta on ollut tärkeätä, että Aalto edisti modernismin standardisoitua rakentamista ja sosiaalista arkkitehtuurisuunnittelua.

Aallon kädenjälki näkyy myös Kouvolassa, sillä herra on suunnitellut Kouvolaan kokonaisen asuinalueen. Samaiseen alueeseen ihastui myös Antiikki & Design-lehti.

Asuinalue á la Aalto

Aalto suunnitteli Inkeroisten Tehtaanmäen asuntoalueen Anjalan paperitehtaan ja Inkeroisten kartonkitehtaan työntekijöille. Alue valmistui tehtaan kanssa samoihin aikoihin 1930-luvun lopulla.

Lisäksi Aalto suunnitteli alueelle Tehtaanmäen koulun.1950-luvulla Aalto suunnitteli alueelle vielä kolme kerrostaloa.

Voit tutustua Inkeroisten ja Tehtaanmäen asuinalueisiin mobiililaitteella Citynomadi applikaation johdolla. Lataa vain applikaatio älypuhelimeesi ja olet kirjaimellisesti Aallon harjalla mobiilioppaasi kanssa. Alvar Aalto Citynomadi-reitti on erinomainen keino ottaa mestarin suunnittelemat kohteet haltuun.

Ole siis yhtä innovatiivinen ja Aallon harjalla kuin arkkitehti itse - lähde nauttimaan kauniista arkkitehtuurista mobiilikierrokselle, täysin omaan tahtiin ja maksutta! 

Tästä linkistä aukeaa Alvar Aallon kohteita esittelevä arkkitehtuuriopas.

Alvar Aallon luomuksia Tehtaanmäelle pääsee ihailemaan mukavasti bussilla. Kouvolan joukkoliikenteen linja 3 tuo matkaajan näppärästi keskustasta alle kilometrin päähän määränpäästä.

Kierros historiaan

Luonnollisesti, Alvar Aallon kohteisiin voi tutustua myös matkailuoppaan johdolla. Kierrokset tarjoavat ryhmille mielenkiintoisen katsauksen alueiden historiaan ja suunnitteluun. Samalla retkellä ihastellaan Ankkapurhan kulttuuripuiston alueen koskiluontoa ja vanhaa tehdaskylää. Retken kesto on 2–3 tuntia, pelkkä kävelykierros vie 1,5 tuntia. 

Kouvolan Matkailuoppaat järjestävät Kouvolan Alvar Aalto -kohteisiin opastettuja kävelykierroksia 8.7 alkaen joka toinen keskiviikko 2.9 saakka. Mäntylään ei tänä kesänä pääse lainkaan eli kierrokset on ilman sisäkohdetta.Kierroksille lähdetään Mäntylän vierestä,Mäntyrinne 1 parkkipaikka klo 17.30.  ja ne ovat helppo ja vaivaton tapa tutustua mestarisuunnittelijan kohteisiin. 

Valmis paketti

Kouvolan Matkatoimisto välittää myös valmista kiertomatkaa Kouvolan Alvar Aalto-kohteisiin. Matkan aikana pääset tutustumaan Alvar Aallon suunnittelemiin kohteisiin Kouvolassa, mutta myös Kymijoen maisemat ja kaunis suomalainen luonto pääsevät retkellä esille. Tarkemman kuvauksen retkestä ja sen sisällöstä näet Alvar Aalto sivustolta

Kouvola on osa Alvar Aalto -kaupunkien verkostoa.

Lue myös: Alvar Aalto -matkailureitti hakee Euroopan neuvoston kulttuurireittien joukkoon