Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Tuhannen tarinan kierrokset

Poika, joka ei koskaan lähde ja muita jännittäviä tarinoita Kouvolasta.

Jaa somessa

Poika piileksii puistikossa jotta Helvi Honka, entinen Kouvolan Lyseon (nyk. Kouvolan Yhteislyseo) rehtori, saisi Suvivirren soitua pitää edes yhden oppilaistansa. Kaikki hänen ”poikansa” kun lähtivät pois ylioppilasjuhlien saattelemana. Kuvanveistäjä Pauli Koskinen ryhtyi kehittelemään ajatusta ja tuloksena oli Yhteislyseon pihassa sijaitseva patsas Tiedonpuu - eli poika joka ei koskaan lähde.

Tässä vain pieni maistiainen monista tarinoista, joita Kouvola kätkee sisälleen. Historia ulottuu aina Kustaan sotaan asti, mutta hitusen tuoreempaa historiaa edustavat kaupungin teollisuushistoria ja kartanot. Koskaan ei voi tietää, mitä mielenkiintoista Kouvolasta paljastuu, kun lähdet vain rohkeasti tutkimaan kaupungin katuja ja matkakohteita. Tämän ovat huomanneet myös monet paikalliset, ketkä ovat asuneet koko ikänsä Kouvolassa.

Pienenä esimerkkinä mainittakoon, että muuan Alvar Aalto on ehtinyt suunnitella myös Kouvolaan yhtä ja toista. Mitä nyt yhden asuinalueen, ei sen kummempia.

Patsaiden kertomaa

Kesäkaudella voit hypätä mukaan Kouvolan Matkailuoppaat ry:n kävelykierrokselle ilman sen suurempia suunnitelmia, mutta oppaat ovat ryhmien käytettävissä ennakkovarauksella myös muulloin. Oppaat on varustettu rautaisella ammattitaidolla, vuosien kokemuksella ja pienellä pilkkeellä silmäkulmassa.

Kenen jalustaan on hakattu teksti "Vain nöyrä voi olla voimakas? Vain voimakas voi olla lempeä" tai miksi täältä löytyy seitsemän graniittilohkaretta? Ota tästä nyt selvää, mutta oppaat sen varmasti tietävät.

Opastettujen kävelykierrosten lisäksi Kouvolasta löytyy yllin kyllin antoisia kohteita ryhmäretkille ja pidemmille kierroksille. Miltä kuulostaisi, jos alkuun vierailisitte historiallisessa kartanossa ja suuntaisitte siitä maailmanperintökohteen historialliseen miljööseen? No hyvältähän se kuulostaa! Valmiiden pakettien lisäksi voimme suunnitella yhdessä ryhmällenne unelmien retken Kouvolaan. Retki voi kestää päivän, mutta Kouvolan majoitusliikkeet ottavat myös mielellään niin isoja kuin pieniä ryhmiä vieraakseen.

Kannattaa myös muistaa, että jos mieluummin otat Kouvolan historian ja alueet haltuun omatoimisesti, niin saat aina mukaasi Citynomadin, eli henkilökohtaisen matkaoppaasi.