Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Pioneerien muistomerkki Korian varuskunta.alueella

Tuhannen tarinan kierrokset

Poika, joka ei koskaan lähde ja muita jännittäviä tarinoita Kouvolasta.

Jaa somessa

Poika piileksii puistikossa jotta Helvi Honka, entinen Kouvolan Lyseon (nyk. Kouvolan Yhteislyseo) rehtori, saisi Suvivirren soitua pitää edes yhden oppilaistansa. Kaikki hänen ”poikansa” kun lähtivät pois ylioppilasjuhlien saattelemana. Kuvanveistäjä Pauli Koskinen ryhtyi kehittelemään ajatusta ja tuloksena oli Yhteislyseon pihassa sijaitseva patsas Tiedonpuu - eli poika joka ei koskaan lähde.

Tässä vain pieni maistiainen monista tarinoista, joita Kouvola kätkee sisälleen. Historia ulottuu aina Kustaan sotaan asti, mutta hitusen tuoreempaa historiaa edustavat kaupungin teollisuushistoria ja kartanot. Koskaan ei voi tietää, mitä mielenkiintoista Kouvolasta paljastuu, kun lähdet vain rohkeasti tutkimaan kaupungin katuja ja matkakohteita. Tämän ovat huomanneet myös monet paikalliset, ketkä ovat asuneet koko ikänsä Kouvolassa.

Pienenä esimerkkinä mainittakoon, että muuan Alvar Aalto on ehtinyt suunnitella myös Kouvolaan yhtä ja toista. Mitä nyt yhden asuinalueen, ei sen kummempia.

Patsaiden kertomaa

Kesäkaudella voit hypätä mukaan Kouvolan Matkailuoppaat ry:n kävelykierrokselle ilman sen suurempia suunnitelmia, mutta oppaat ovat ryhmien käytettävissä ennakkovarauksella myös muulloin. Oppaat on varustettu rautaisella ammattitaidolla, vuosien kokemuksella ja pienellä pilkkeellä silmäkulmassa.

Kenen jalustaan on hakattu teksti "Vain nöyrä voi olla voimakas? Vain voimakas voi olla lempeä" tai miksi täältä löytyy seitsemän graniittilohkaretta? Ota tästä nyt selvää, mutta oppaat sen varmasti tietävät.

Kesän 2018 kevälykierrokset

Kävelykierroksen hinta on 5€/henkilö, mutta alle 15-vuotiaat pääsevät aikuisen seurassa mukaan maksutta. Kierros toteutetaan jos on yksikin osallistuja ja on hyvä muistaa varautua sään mukaisilla vaatteilla ja hyvillä kengillä.

Kesän 2018 kävelykierrosten aikataulu.

Kesän 2018 aikana tutustutaan myös joka keskiviikko 6.6. - 29.8. kello 17:30 - 19:00 Ankkapurhan alueeseen ja Alvar Aallon luomuksiin Kouvolassa. Kierrokselle lähdetään Teollisuusmuseon toimiston edestä, Pasilantie 1, Inkeroinen.  Lisätietoja saat kesän 2018 kävelykierrosten aikataulusta.

Kävelykierrokselle tai Alvar Aallon luomuksia ihastelemaan muuten voi matkata Kouvolan keskustasta kätevästi bussilla linjalla 3.

Opas mukaan ryhmäretkelle

Opastettujen kävelykierrosten lisäksi Kouvolasta löytyy yllin kyllin antoisia kohteita ryhmäretkille ja pidemmille kierroksille. Miltä kuulostaisi, jos alkuun vierailisitte historiallisessa kartanossa ja suuntaisitte siitä maailmanperintökohteen historialliseen miljööseen? No hyvältähän se kuulostaa! Valmiiden pakettien lisäksi voimme suunnitella yhdessä ryhmällenne unelmien retken Kouvolaan. Retki voi kestää päivän, mutta Kouvolan majoitusliikkeet ottavat myös mielellään niin isoja kuin pieniä ryhmiä vieraakseen.

Kannattaa myös muistaa, että jos mieluummin otat Kouvolan historian ja alueet haltuun omatoimisesti, niin saat aina mukaasi Citynomadin, eli henkilökohtaisen matkaoppaasi.