Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repovesi tarjoaa reilut 40 kilometriä helpompia, vähän vaikeampia ja lähes pystysuoria reittejä. Aloita retkesi joltakin näistä sisääntuloalueista (pysäköintipaikat): Lapinsalmi ja Tervajärvi alueen eteläosassa, Saarijärvi pohjoisosassa.

Vaihtelevien ja jylhien maisemien ansiosta Repoveden kansallispuisto on yksi maan suosituimmista vaelluskohteista. Retkeilyreitit risteilevät korkeiden kallioiden, vesistöjen sekä korpi- ja rämesoiden pirstomassa luonnossa, josta osa on säilynyt koskemattomana. 

Repoveden kansallispuiston maisemat muodostuvat laajoista asumattomista metsistä, jylhistä kalliojyrkänteistä sekä kymmenistä kirkkaista järvistä ja lammista. Tämä jylhän karu alue onkin jo pitkään kuulunut Etelä-Suomen suosituimpien retkeily-, seikkailu- ja kiipeilykohteiden joukkoon.

Vuonna 2012 Repovesi valittiin Suomen parhaaksi retkikohteeksi perhematkailu teemalla.

Voit ladata Repoveden kansallispuiston kartan ennen retkeäsi kansallispuistoon ja perille pääset kesäkaudella kätevästi bussilla.

Poimintoja Repoveden kohteista:

Kulku kansallispuistoon Lapinsalmen (Riippusillantie), Tervajärven (Kivisilmäntie 720) ja Saarijärven (Kuismantie 990) sisääntulojen kautta.

Myös Ketunlossi on matkailijoiden käytössä jäiden tuloon asti. Ketunlenkkiä pääset fiilistelemään virtuaalisesti myös Google mapsissa. 

 

Olhavanvuori
Valkealan Olhavanvuoren kallioseinämät nousevat paikoin 40–50 metrin korkeuteen. Kalliokiipeilyn harrastajat kautta Suomen ovatkin valloittaneet Olhavanvuoren. Harrastajien mukaan Olhava on Suomen paras – kalliokiipeilyn mekka. Myös patikoiden merkittyä reittiä pääsee Olhavan laelle, josta avautuu näkymä koko erämaa-alueen ylitse.

Kansallispuiston yhteistyötahot  tarjoavat laadukkaita palveluita puistossa.

Yhteystiedot

Riippusillantie 55
47910 Kouvola