Taideruukki

Taideruukki

Taideruukki sijaitsee vanhalla Kymin Ruukin tehdasalueella Kuusankoskella, Kymijoen varressa. Kauniiden vanhojen tehdasrakennusten ympäröimässä Taideruukissa virtaa luovuus ja kulttuuri on monipuolisesti läsnä sen toimijoiden, tapahtumien ja näyttelyiden sekä puotien kautta.

Taideruukki toivottaa vierailijat tervetulleeksi ympäri vuoden tarjoten elämyksiä kaikille aisteille. Monipuolinen näyttely- ja tapahtumatarjonta Pato Klubilla sekä Galleria Padossa, käsityöläisten ja taiteilijoiden pajat puoteineen, toimintatyöpajat, hyvinvointipalvelut, muut luovan alan yritykset ja erilaiset kotoisat tapahtumat saavat kävijät ja matkailijat viihtymään talossa pidempäänkin. 

Talossa toimivan monipuolisen osaajajoukon ansiosta Taideruukki tarjoaa myös erilaisia työpajoja ja ohjelmaa TYHY-päivien pitämiseen alueella. Täällä voit päästää luovuuden ja leikkimielisyyden valloilleen, keskittyä itseesi tai leppoisaan yhdessä tekemiseen ja unohtaa muun arjen vähäksi aikaa. 

Taideruukki muuntuu ja kehittyy kaiken aikaa. Tällä hetkellä talossa olevissa pajoissa ja puodeissa valmistetaan ja myydään koruja, nahkatuotteita, keramiikkaa, lasitavaraa, taidetta, vaatteita, asusteita, keramiikkaa, lahjatavaraa, sisustustuotteita, herkkuja jne. 

Muita Taideruukista saatavia palveluja ovat valokuvaus-,  mainostoimisto-, sisustussuunnittelupalvelut sekä toimintaterapia-, pilates-, ensiapu- ja muut terveyden huollon kurssit ja koulutukset. 

Lisäksi Taideruukissa toimii taidelainaamo, kirpputori ja kahvila sekä samalla alueella kävijöitä palveleva lounas- ja tilausravintola. 

Vain kivenheiton päässä Kouvolan keskustasta Kuusankosken kaupunginosassa sijaitseva Taideruukki (Kyminväylä 2) kehottaa vieraat astumaan rohkeasti sisään tehtaanporteista ihan yksittäin tai vaikka bussilasteittain.

Tietoa esteettömyydestä

Luiska ja hissi sijaitsevat Taideruukin ison pihan puolella. Hissin saa käyttöön Taideruukin henkilökunnan avustuksella.

HissiInva-wcLuiska sisääntulossa

Taideruukki

Kyminväylä 2
45700 Kuusankoski

Cafe Ruukitar
ma-pe 6.30-16.30
la-su 12-16

Näyttelyt
ti-pe klo 11-17
la-su klo 12-17

Ruukinportin kirpputori
ma-pe klo 11-18
la klo 10-15
su klo 12-15

Puodit avoinna
ke-pe klo (11) 12-17
la-su klo 12-16
 

Palvelut

Myymälät ja Kahvila

Taideruukki

Taideruukissa vierailijan kannattaa kierrellä ympäri taloa ja kurkata kulman taakse sekä eri kerroksiin. Puotien, myymälöiden kahvilan valikoimista saat paikallisia tuotteita, koruja ja asusteita, sisustustuotteita, vintagea, käsitöitä, taidetta, herkkuja sekä kirpputorituotteita.

Cafe Ruukitar
Tuomon Luomu-leipomonmyymälä ja kahvila palvelee asiakkaita ma-pe klo 6.30-16 ja la-su klo 12-15. Kahvilasta voi myös tilata Tuomon Luomun herkkuja yksityistilaisuuksiin. (kts. FB)

OLO | TILA Kauppa
Capricorn Designin ja Littlebit Designin yhteinen myymälä sisäsiivessä, josta saa sisustustuotteita, koruja ja herkkuja.Tyyli modernia, rouheaa, musta-valkoista, kierrätettyä, skandinaavista jne. Kauppa on avoinna ke-pe klo 12-17 ja la-su klo 12-16 (kts. FB ja Insta)

LETHERgo -pajamyymälä
Taideruukin siivessä sijaitsevassa pajamyymälässä valmistuvat kierrätysnahkaiset korut sekä asusteet. Myymälä on avoinna satunnaisesti, mutta tuotteita saa myös viereisestä OLO | TILA Kaupasta sekä verkkokaupasta www.lethergo.fi

Uuden Nahka - GemoIvy
Pajamyymälässä saatavilla erinomaisen laaja valikoima nahkanauhoja ja nahkavuotia ja nahkasta ja metallista tehtyjä koruja. www.gemoivy.fi

Riemuvintti
Lahjatavarakauppa, jossa kierrätysmateriaaleista tehdyt iloisen värikkäät kukkarot, pussukat, ponkkarit jne. Avoinna satunnaisesti.

Ruukin Puoti ja Vintage Frilla
Vintage vaatteita sekä asusteita sekä keramiikkaa, betonia, puuta, lasia, huovutettuja sekä syötäviä tuotteita. Avoinna to-pe klo 11-17, la-su klo 12-16. (kts. FB)

Ruukinportin kirpputori
Kirpputori palvelee asiakkaitaan ma-pe klo 11-18, la 10-15 ja su klo 12-15. (kts. FB)

TaideTupa PikkuSelma
Myynnissä eri tekniikoin ja materiaaleista tehtyä suomalaista nykytaidetta lahjaksi, kotiin tai julkisiin tiloihin. Avoinna ti-pe klo 11-17, la-su 12-17 (kts. FB)

Kaakon Taidelainaamo
Grafiikkaa, keramiikkaa, lasitaidetta, veistoksia, valokuvia ja maalauksia.
Avoinna ti-pe klo 11-17, la-su klo 12-17. www.e-ktaidelainaamo.fi

Lisää

Taideruukki
Kyminväylä 2
45700 Kuusankoski

Sulje

Varaustiedustelu

Varaustiedustelu

Sulje

040 1769 289

Sulje
Hyvinvointi ja Työhuoneet Taideruukki
0 €

Hyvinvointi ja Työhuoneet

Taideruukki

Taideruukissa toimivat hyvinvointialan yrittäjät ottavat vastaan asiakkaita sopimuksen mukaan ja järjestävät talossa usein erilaisia keskustelutilaisuuksia, kursseja ja koulutuksia. Taideruukki on myös käsityöläisten, suunnittelijoiden ja muiden luovan alan yrittäjien toimipaikka työhuoneineen.

HYVINVOINTIA, KEHON JA MIELEN HUOLTOA TAIDERUUKISSA

Hyvinvointitila Kesäniemi - Kirsi Kesäniemi
kesaniemi.kirsi@gmail.com

Pilatesohjaaja Janne Raukola
janne.raukola@gmail.com 

Toimintavoima Oy | Teatteri- ja draamaohjaaja, leikkilähetti Piia Kleimola
​www.toimintavoima.fi | piia.kleimola@toimintavoima.fi

Voimavintti | Voimasulka ja Satucorento - Voimavarakouluttajat Hannele Jokiranta ja Kirsi Lonka
www.voimasulka.inetti.fi | voimasulka@luukku.com | satucorento

TYÖHUONEET

Capricorn Design Oy | Design & Media Capricorn - Sisustus- ja graafinensuunnittelija Pia Hiltunen
www.capricorn.fi | info@capricorn.fi

Elinan Paja - Kalusteiden entisöijä Elina Perälä
www.elinanpaja.fi | elina@elinanpaja.fi

GemoIvy - Nahkamateriaalin maahantuonti Ivette Garcia
www.gemoivy.fi | info@gemoivy.fi

Helin Kulla Photography - Valokuvaaja Helin Kulla
www.helinkulla.com | helin.kulla@gmail.com

LETHERgo - Koru- ja asustesuunnittelija Ulla Metiäinen
www.lethergo.fi | lethergonahkakorut@gmail.com

Littlebitdesign - Koru- ja pienesinesuunnittelu Anniki ja Ulf Jensen-Munk
www.littlebitdesign.com | info@littlebitdesign.com

Mainostoimisto Creanda - Graafikko Amanda Hyökki
www.creanda.fi | amanda.hyokki@creanda.fi

Mediakomeetta | Valokuvaaja Marja Seppälä
www.komeetta.eu | marjas@saunalahti.fi

Meidän Studio - Suunnittelutoimisto​
www.meidanstudio.com | info@meidanstudio.com

PL Style - Tekstiilisuunnittelija Paula Liikanen
stylebypl@gmail.com

Siniin - Käsityöläinen Sini Inkeroinen
sini@siniin.fi

Tuuli Design | Tekstiilisuunnittelija Milja Järvensivu
miljatuuli@hotmail.com

Unelma Suuri - Lasimuotoilija Suvi Saareks
www.unelmasuuri.fi | suvi.saareks@unelmasuuri.fi


 

 

 

Lisää

Taideruukki
Kyminväylä 2
45700 Kuusankoski

Sulje

Varaustiedustelu

Varaustiedustelu

Sulje

040 1769 289

Sulje

Näyttelyt ja tapahtumat

Taideruukki

Taideruukki on saavuttanut hyvän maineen tasokkaiden ja vaihtuvien taidenäyttelyiden sekä monipuolisten isojen ja pienien tapahtumien järjestäjänä. Vuosittain järjestettävät koko perheen pääsiäis- ja kesänavaus-tapahtumat sekä Taiteiden Yö ja Joulumarkkinat vetävät talon mukavasti täyteen väkeä.

Taideruukin Pääsiäinen
Vuosittain pääsiäisen aikaan järjestettävä koko perheen hyvänmielen tapahtuma herkkujen, pääsiäisikoristeiden ja muun ohjelman merkeissä.

Taideruukin Kesänavaus
Vuosittain kesäkuun alkuvaiheessa järjestettävä koko perheen tapahtuma, jossa talon puodit ja pajat esittelevät tuotteitaan järjestäen myös erilaista ylimääräistä ohjelmaa sekä syötävää katukeittiömeiningillä.

Taideruukin Yö
Tapahtuma Taiteiden Yön aikaan aina elokuussa. Runsaasti nähtävää ja koettavaa sekä osallistavia työpajoja käsillätekemisen, taiteen ja kulttuurin osalta.

Taideruukin Joulu

Itsenäisyyspäivän tienoilla järjestettävä perinteikäs ja mittava joulumarkkina-tapahtuma, jossa leipurit, käsityöläiset ja taiteilijat saavat tuotteensa esille ja myyntiin muun jouluisen ohjelman lisäksi. Täältä löytyvät myös ne käsintehdyt ja kotimaiset lahjat pukinkonttiin.

Galleria Pato, Galleria Nurkka, Pato Klubi ja Klubin Vintti

Tiloissa vaihtuvia ja monipuolisia taidenäyttelyjä ympäri vuoden sekä mm. musiikkiin, improiluun, tanssiin ja runoiluun liittyviä tilaisuuksia. Tiloja on myös mahdollista vuokrata erilaisiin yksityis- tai yritystilaisuuksiin, kokouksiin ja koulutuksiin. Mainittuihin tiloihin liittyvät tiedustelut: TaideTupa Pikkuselma puh. 044 0564 364 tai Creanda puh. 040 680 6775

Pato Areena

Taideruukin sisäpihan puolen yläkerrasta löytyy iso ja korkea Pato Areena, joka soveltuu jo hieman isomman mittakaavan tilaisuuksiin. Tila on tällä hetkellä täysin tyhjä, joten vuokraaja voi luoda tilaan juuri omat tarpeensa täyttävän tapahtuman rakenteineen. Tiedustelut Pato Areenaa koskien: Pato Klubi 0406806775 / info@patoklubi.fi

Lisää

Taideruukki
Kyminväylä 2
45700 Kuusankoski

Sulje

Varaustiedustelu

Varaustiedustelu

Sulje

040 1769 289

Sulje