Ankkapurhan teollisuusmuseo

Vuonna 1872 perustettu Ankkapurhan teollisuusmuseo sijaitsee Inkeroisissa Stora Enson tehdasalueella vanhan Ankkapurhan Lohisaarelle perustetun puuhiomon ja kartonkitehtaan tiloissa. Teollisuusmuseoon kuuluu myös toimiva museopaja, jossa esitellään teollisuusseppien työympäristöä.

Vuonna 1872 perustettu Ankkapurhan teollisuusmuseo sijaitsee Inkeroisissa Stora Enson tehdasalueella vanhan Ankkapurhan Lohisaarelle perustetun puuhiomon ja kartonkitehtaan tiloissa. Museon ydin ja arvokkain kokonaisuus on Suomen ensimmäinen jatkuvakäyntinen kartonkikone eli pahvimankeli. Kone on entisöity alkuperäiselle paikalleen. Ensimmäisen kerran se käynnistyi vuonna 1897 ja se pysähtyi lopullisesti vuonna 1978.

Teollisuusmuseoon kuuluu myös toimiva museopaja, jossa esitellään teollisuusseppien työympäristöä ja elinoloja. Teollisuusmuseolla järjestetään tilauksesta myös työnäytöksiä. Lisäksi esillä on Kasvoja Kymenlaaksosta -esittely. Esittely kertoo yhdeksästä lähiseudulla vaikuttaneesta kymenlaaksolaisesta. Voit myös tutustua valokuvanäyttelyyn, joka kertoo vuoden 1918 tapahtumista ja niiden vaikutuksista Inkeroisten tehtaalla ja tehdasyhdyskunnassa.

Ankkapurhan teollisuusmuseo on suljettu tällä hetkellä.

Lähistöllä sijaitsee myös Museotalo Warpunen, suljettu.

 

Yhteystiedot

Kuitutie 2
46900 Inkeroinen