Oravalan kartano

Oravalan kartano

Oravalan kartano sijaitsee Kymijoen varrella kauniissa kulttuurimiljöössä. Opastetuilla tarinakierroksillamme tutustutaan kartanon vaiheikkaaseen historiaan, 1700-luvun tammipuistoon ja kotimuseoihin. Tervetuloa sukutilamme Oravalan kartanon vieraaksi!

Oravalan kartano sijaitsee kantatien 46 varressa, 17 km Kouvolan keskustasta ja 16 km Verlasta. Säteri perustettiin sinne vuonna 1671, mutta ensimmäiset asukkaat saapuivat kartanon maille jo keskiajalla. Oravalan kartano tammipuistoineen on ollut valtakunnan rajana, kokenut tuhoisan palon ja seurannut vaikutusvaltaisten omistajiensa elämää vuosisatojen ajan.

Vierailulla tutustutaan kartanon mielenkiintoisiin henkilöihin ja historian kohtalokkaisiin käännekohtiin opastetulla tarinakierroksella. Kävelemme tammipuistossa ja vanhassa miespihassa, lopuksi vierailemme kartanon kotimuseoissa. Kotimuseo Vanha talo on kartanon vanhin asuinrakennus, entisen miespihan pohjoinen siipirakennus 1730-50 luvulta, joka säästyi tuhoisasta palosta 1918. Vanhassa tallissa esitetään kartanon maataloushistoriaan liittyviä esineitä ja kuvia.

Kahvitarjoilu on mahdollista liittää kierrokseen, ja istahtaa hetkeksi nauttimaan miljööstä ja perinteikkäästä kahvittelusta. Kahvitarjoilun leivonnaiset ovat kartanon omasta reseptikätköstä.

Vierailuun voi myös yhdistää virkistävän KymiSun-veneretken Kymijoella. Oravalan kartanolla järjestetään myös tapahtumia kulttuuriperinnön merkeissä.

Oravalan kartano on elävä maatila. Maisemanhoidosta pitää huolta pieni lammaskatras ja ikivanhoilla pelloilla kasvaa luomuviljaa. Oravalan kartanon isäntäparina on viides Hornborgin sukupolvi. Kartano on auki tilauksesta ryhmille ja tapahtumapäivinä. Tervetuloa nauttimaan Oravalan kartanon kulttuuriperinnöstä!

Oravalan kartano

Tammipuisto 60
45940 Oravala

Oravalan kartano on auki tilauksesta, toukukuusta syyskuuhun, ja tapahtumapäivinä.