Taideruukki

Taideruukki on luovien alojen keskittymä Kouvolassa Kymijoen kainalossa Kymin Ruukin alueella. Taideruukista löydät galleria - ja keikkatoiminnan lisäksi mm. kahvilan, korunvalmistusta, keramiikkaa, ompelupalveluja, vintagea sekä mainostoimisto- ja hyvinvointipalveluita.

Taideruukki sijaitsee vanhalla Kymin Ruukin tehdasalueella Kuusankoskella, Kymijoen varressa. Kauniiden vanhojen tehdasrakennusten ympäröimässä Taideruukissa virtaa luovuus ja kulttuuri on monipuolisesti läsnä sen toimijoiden, tapahtumien ja näyttelyiden sekä puotien kautta.

Taideruukki toivottaa vierailijat tervetulleeksi ympäri vuoden tarjoten elämyksiä kaikille aisteille. Monipuolinen näyttely- ja tapahtumatarjonta Pato Klubilla sekä Galleria Padossa, käsityöläisten ja taiteilijoiden pajat puoteineen, hyvinvointipalvelut, muut luovan alan yritykset ja erilaiset kotoisat tapahtumat saavat kävijät ja matkailijat viihtymään talossa pidempäänkin. 

Talossa toimivan monipuolisen osaajajoukon ansiosta Taideruukki tarjoaa myös erilaisia työpajoja ja ohjelmaa TYHY-päivien pitämiseen alueella. Täällä voit päästää luovuuden ja leikkimielisyyden valloilleen, keskittyä itseesi tai leppoisaan yhdessä tekemiseen ja unohtaa muun arjen vähäksi aikaa. 

Taideruukki muuntuu ja kehittyy kaiken aikaa. Tällä hetkellä talossa olevissa pajoissa ja puodeissa valmistetaan ja myydään koruja, nahkatuotteita, keramiikkaa, lasitavaraa, taidetta, vaatteita, asusteita, lahjatavaraa, vintagea, sisustustuotteita, herkkuja jne. 

Muita Taideruukista saatavia palveluja ovat valokuvaus-, hyvinvointi-,  mainostoimisto- ja tatuointipalvelut.

Lisäksi Taideruukissa toimii kahvila sekä samalla alueella kävijöitä palveleva lounas- ja tilausravintola. 

Vain kivenheiton päässä Kouvolan keskustasta Kuusankosken kaupunginosassa sijaitseva Taideruukki (Kyminväylä 2) kehottaa vieraat astumaan rohkeasti sisään tehtaanporteista ihan yksittäin tai vaikka bussilasteittain.

Tietoa esteettömyydestä

HissiInva-wcLuiska sisääntulossa

Yhteystiedot

Kyminväylä 2
45700 Kuusankoski

Aukioloajat yrityksen verkkosivuilta

Päivitä tiedot