Ankkapurhan kulttuuripuisto

Ankkapurhan kulttuuripuisto

Anjalan kartanomiljööseen ja Kymijoen vastarannan museoille ja Alvar Aalto-kohteille yltävä kulttuuripuisto tarjoaa mielenkiintoisen kattauksen historiaa, kulttuuria, taidetta ja tapahtumia. Alueella on toimintaa niin perheille, liikkujille, kulttuurinystäville kuin rentoa kesämeininkiä etsiville!

Ankkapurhan kulttuuripuisto on yhteisnimike Anjalan ja Inkeroisten alueen matkailukohteille. Kulttuuripuisto levittäytyy historiallisen Anjalan kirkon kautta Anjalan kartanomiljööseen Kymijoen rannalle. Kymijoen vastarannalla näkemistä ja kokemista löytyy museoista ja Alvar Aallon suunnittelemilta asuinalueilta sekä koulusta.

Ankkapurha Stories

Ankkapurhan kulttuuripuisto kertoo tarinoita kiehtovasta historiastaan! Mobiililaitteilla toimivat Citynomadi-opastusreitit ovat kaikkien saatavilla ilmaisen Nomadi-sovelluksen avulla. Reitit kertovat Anjalan kylän ja kartanon historiasta, Kymijoesta ja teollistumisesta, Kustaan sodan tarinoista sekä Alvar Aallon suunnittelemista rakennuksista. Kesäisin kulttuuripuistossa järjestetään opastettuja kierroksia, joilla perehdytään alueeseen eri aiheiden kautta. Ankkapurhan teollisuusmuseo ja museotalo Warpunen kertovat tarinaa teollistumisen historiasta ja esittelevät työläisten työ- ja elinoloja. Teollisuusmuseoon kuuluu myös toimiva museopaja.

Ankkapurha Outdoor

Liikkujalle kulttuuripuisto tarjoaa erilaisia kävelyreittejä upeissa jokimaisemissa. Kesäisin alueella järjestetään opastettuja sauvakävelyitä, puistojoogaa ja -jumppaa sekä ohjattuja maastopyöräretkiä ja melontakokeiluja Kymijoella. Rentoutusta voi hakea Nuorisokeskus Anjalan pihapiirissä vapaassa käytössä olevista riippumatoista. Puiston kesäiset puutarhatalkoot tuovat vaihtelua ulkoiluun.

 

 

Ankkapurhan kulttuuripuisto

Ankkapurhantie 11
46910 Anjala