Kouvolan Teatteri

Kouvolan Teatteri

Kouvolan Teatteri on yleisömäärältään Kaakkois-Suomen johtava ammattiteatteri, joka ihastuttaa lämpimällä tunnelmalla sekä korkeatasoisuudellaan! Kannattaa siis tulla nauttimaan kauempaakin!

Koti- ja ulkomaisen draaman lisäksi ohjelmistossa on komedioita, koko perheen näytelmiä sekä musikaaleja. - Juuri musiikkiosaaminen on yksi Kouvolan Teatterin vahvimmista vetovoimatekijöistä!

Ensi-iltoja on vuodessa 5-7, ja lisäksi ohjelmistossa on useita vierailuesityksiä. Katsojia teatterissa käy noin 40.000 näytäntökautta (syyskuu-toukokuu) kohti. Ryhmille teatteri tarjoaa myös kulissikierroksia, jotka tarjoavat kiinnostavan näkökulman teatterityöhön.

Teatteriravintolasta saa suolaiset ja makeat tarjoilut väliajalle, mutta yhtä hyvin voi tilata vaikkapa maukkaan illallisruokailun ryhmälle.

Kouvolan keskustassa sijaitsevan teatterin osoite on Salpausselänkatu 38, 45100 Kouvola.

Tietoa esteettömyydestä

Teatteriimme on esteetön pääsy. Suuren näyttämön katsomossa on molemmin puolin kaksi pyörätuolipaikkaa. Myös pienelle näyttämölle/ klubille pääsee pyörätuolilla. Induktiosilmukka toimii kaikkien katsoimoiden alueella. Halutessaan kuulokojeen voi asettaa T-asentoon.

Sopii liikuntarajoitteisilleHissiInva-wcLuiska sisääntulossa

Kouvolan Teatteri

Salpausselänkatu 38
45100 Kouvola

Lippukassa on avoinna ti-la klo 11-15 sekä 3 h ennen iltaesityksiä (syyskuu-toukokuu). Toimisto on avoinna klo 9-16.

Palvelut

Pesärikko Kouvolan Teatteri
24/22/17 €/hlö

Pesärikko

Kouvolan Teatteri

Viiden tähden draama kunnon tarinan ystäville! Valtakunnallisesti kiitosta saanut teatteriyhteistyö. "Hillitte ittes!"

 ”Jos haluatte nähdä hyvää teatteria, menkää ihmeessä katsomaan (…)” Rosa Meriläinen, Anna-lehti
"Tämä on juuri sitä, mitä teatterin pitää ollakin. Täydet pisteet näyttelijöille ja ohjaajalle.”  Yleisöpalaute

Armi rakastuu Olaviin, karkaa kotoaan ja päätyy eteläpohjalaiseen Larvan taloon. Tuoreen avioparin elämänmenon sanelee kuitenkin vanhempi sukupolvi: Olavin Laimi-äiti ja sänkyyn sidottu Ilmi-täti.

Pesärikko on paksun huumorin värjäämä kertomus maaseudun paineesta. Se kertoo perheestä ja avioliitosta, mutta ennen kaikkea oman tien löytämisestä sukupolvien ketjussa. Se kertoo miehistä, jotka eivät jaksa tunteittensa kanssa. Ja naisista, jotka tekevät omia ratkaisujaan. Näytelmä sijoittuu Etelä-Pohjanmaalle, jonka mielenmaisemaa värjää tunteikkuuden sekä ylvästelyn leikkaava kuri - ja syntyy tikahduttavia tilanteita. Miten käy Armin ja Olavin? Tarinassa on tarttumapintoja moneen suomalaiseen sukuun, monen perheen tarinaan. Ohjaus Mikko Roiha. Ohjelmistossa vain 17.3. saakka.

”(...) näyttämötaiteen mestariteos.”
Teatteri&Tanssi 6/2017
 
”(...) näyttelijän taidetta isolla N-kirjaimella.”

Maria Säkö, HS 22.9. *****

Lisää

Kouvolan Teatteri
Salpausselänkatu 38
45100 Kouvola

Sulje

Varaustiedustelu

Varaustiedustelu

Sulje

+358 5 7400 330

Sulje
Näytelmä joka menee pieleen Kouvolan Teatteri
24/22/17€ €/hlö

Näytelmä joka menee pieleen

Kouvolan Teatteri

Riemastuttava brittifarssi tarjoaa hillitöntä tilannekomiikkaa! Varma vinkki viihteennälkäiselle. Maailmanmaineeseen kivunnut farssikomedia valloittaa Kouvolan Teatterissa vielä 6.4. saakka.

"Harrastajanäyttelijäseurueemme" on päättänyt kerrankin onnistua, ensi-ilta "Murha Havershamin kartanossa" on valmis alkamaan! - Mitä nyt pari teknistä pikkuseikkaa vaatisi vielä vähän viimeistelyä…

Niinpä niin, homma karkaa herkullisesti käsistä ja pian näyttämöllä ollaan arvaamattomien haasteiden edessä. Murhamysteeristä kehkeytyy järkyttävä virkistävä tapahtumien vyöry, joka todella vie huolet mukanaan! Tuoreella tavalla tehty farssi yllättää, joten pidä penkistä kiinni ja nauti!

Maamme takaykkösrivin farssiohjaaja Mika Nuojuan rytmittämä uskomattoman hullu nauruuntappaja naurupommi tarjoaa taidokasta tilannehuumoria sekä hyvän syyn jättää kotisohva yhdeksi illaksi. Ihastuttavan tikahduttava elämys odottaa sinua!

"En muista milloin olisi nauranut niin paljon, kuin tänään Kouvolan Teatterissa." Yleisökommentti
"Kyllä oli hauska!! Suosittelen. Nauruhermot lujilla." Yleisökommentti
"Niin överi, että pakostakin nauratti, hauskaa oli, erilainen!" Yleisökommentti

Alkuperäisteos The Play That Goes Wrong mm. parhaan uuden komedian Olivier-palkinto 2015.

Lisää

Kouvolan Teatteri
Salpausselänkatu 38
45100 Kouvola

Sulje

Varaustiedustelu

Varaustiedustelu

Sulje

+358 5 7400 330

Sulje
Ruokarouvan tytär -musiikkinäytelmä Kouvolan Teatteri
34/32/24 €/hlö

Ruokarouvan tytär -musiikkinäytelmä

Kouvolan Teatteri

20-luvulle vievä musiikkinäytelmä perustuu tuoreeseen menestyskirjaan. Uusi kotimainen näyttämöteos. Enni Mustosen kirjaan perustuvan Ruokarouvan tytär -musiikkinäytelmän ensi-ilta 8.2.2018.

Siiville nostava tarina kertoo ystävyydestä, sisaruudesta sekä äidistä ja tyttärestä – naisista, jotka yhdessä kurkottavat kohti muutosta ja unelmia. Näyttämötoteutus ammentaa 20-luvusta ja art deco -vaikutteista. Näytelmän ohjaa Sini Pesonen ja sävellykset ovat Iikka Kahrin. Rooleissa mm.  Emma-Sofia Hautala ja Elina Ylisuvanto.

Matka kohti oman tien löytämistä

Naisylioppilaat, polkkatukka, uudet aatteet! Lahjakkaat sisarukset Kirsti ja Alli elävät nuoruuttaan intohimoisesti. Yllättävä käänne kuitenkin pysäyttää ja pakottaa ponnistelemaan unelmiensa eteen. Ida-äidin kannustamana Kirsti lähtee Pariisiin uutta alkua etsimään, mutta suuri kaupunki ei tarjoa helppoa unelmaa. Itseään, tai rakkautta ei ehkä tarvitsisi etsiä niin kaukaa? Pohjimmiltaan Ruokarouvan tytär kertoo paitsi Kirstin kasvutarinan myös laajemmin oman tien löytämistä sekä 20-luvun naisten matkasta kohti itsenäistymistä.

Kuvitteellisia tapahtumia ja historiaa yhdistävässä tarinassa vilahtelee tuttuja henkilöitä Olavi Paavolaisesta Coco Chaneliin. Kirjailija Enni Mustonen tunnetaan taitavasta ja historiaa eläväksi tekevästä kerronnastaan – nyt tästä saa nauttia myös teatterissa!

Ruokarouvan tytär jatkaa Syrjästäkatsojan tarinoita -sarjaa (Otava) ja on saavuttanut valtavan suosion luetuimpien kirjojen joukossa. Näytelmästä nauttii myös kirjasarjaa tuntematon yleisö.

Lisää

Kouvolan Teatteri
Salpausselänkatu 38
45100 Kouvola

Sulje

Varaustiedustelu

Varaustiedustelu

Sulje

+358 5 7400 330

Sulje
Satumaa-tangomusikaali Kouvolan Teatteri
38/36/26 €/hlö

Satumaa-tangomusikaali

Kouvolan Teatteri

Suosittu tangomusikaali jatkaa vielä kevään ajan! Tangossa soi rakkaus, suru, onni ja kaipaus. Tähän sävyyn sukelletaan rakastettujen kappaleiden sekä säveltäjä Unto Monosen elämäntarinan myötä. "Lennä laulu sinne, missä

Lisää

Kouvolan Teatteri
Salpausselänkatu 38
45100 Kouvola

Sulje

Varaustiedustelu

Varaustiedustelu

Sulje

+358 5 7400 330

Sulje