EMMA RÖNNHOLM: SERVE SOMEBODY 8-OSAINEN VALOTEOS

EMMA RÖNNHOLM: SERVE SOMEBODY 8-OSAINEN VALOTEOS

Aika: La 24.10.2020 klo: 08:00

Paikka: Kouvolatalo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Tutustu verkkosivuihin: http://kouvolankulttuuritalot.fi

Emma Rönnholm: Serve Somebody (2017) ; 8-osainen valoteos. Muovipussit, RGB-LED valo, puu Esikuvina keskiaikaiset ikkunamaalaukset Chartres ja Strasbourg katedraaleissa.

 

Tästä linkistä myös lehdistötiedote vuoden 2017 yksityisnäyttelystä, johon teos on alunperin tehty: https://www.emmaronnholm.com/2017-serve-somebody.html Siitä saa käsityksen taustalla olevista teemoista ja ajatuksista. Tässä alla vapaamuotoisempaa pohdintaa:

 

" Teos Serve Somebody koostuu kahdeksasta muovipussikollaasista ja on tehty keskiaikaisen lasimaalauksen mallin mukaan. Kollaasin läpi hohtaa väriä vaihtavat LED-valot. Valon vaihtuessa sinisestä, vihreän ja keltaisen kautta punaiseen myös kollaasin värit heräävät eloon ja muuttuvat. Kokonaisuus on sekä hypnoottinen värikylpy, että kaupallisen nykykulttuurin vuoropuhelu keskiajan uskonnollisen maailmankuvan kanssa.

 

Niin kuin monet teoksistani se on syntynyt materiaalikokeilujen kautta. Teoksen tekoaikoina käytiin kiihkeää keskustelua muovipusseista ja ehkä siksi materiaaliseksi lähtökohdaksi valikoitui ne. Teoksessa on kuitenkin kyse laajemmin siitä miten (kaupallinen ja maallistunut) nykyhetki rakentuu lukemattomien historiallisten kerrostumien päälle. Minua kiinnosti myös taidegallerian potentiaali henkisenä tilana. Kaiken tämän päälle tulee väriopin ihme: on kiehtovaa seurata minkälaisia muutoksia värillinen valo saa aikaan värillisessä muovissa. Kuva muuttuu silmien alla. Siitäkin olin innoissani, että kehitin teosta varten oman muovipussi-lyijylasi-tekniikan, millä liitän erivärisiä ja erityyppisiä muoveja yhteen. "

 

Lyhyt taiteilijaesittely:

 

"Emma Rönnholm (s.1984 Turussa) tekee tila- ja esineteoksia, usein moottoreita ja muuta mekaniikkaa hyödyntäen. Teokset ovat ajatusleikin omaisia tutkielmia arkisista materiaaleista ja eleistä. Lähtökohta on usein materiaali tai prosessi, johon kiteytyy myös käsitteellisiä kysymyksiä. 

 

Rönnholm valmistui kuvataideakatemiasta kuvanveiston osastolta vuonna 2011 ja on sen jälkeen pitänyt lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksia on muun muassa Saastamoisen Säätiön ja Turun kaupungin taidekokoelmissa. Vuonna 2017 hän oli ehdolla Suomen Taideakatemian palkinnonsaajaksi.

 

 

 

Tapahtuma on esteetön

VisitKouvola.fi ei vastaa tapahtuman tietojan mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Kouvolan kaupunki

Varuskuntakatu 11

45100 Kouvola

0206157420

helena.jetsu@kouvola.fi