Juha Allan Ekholm, Botanical Garden

Juha Allan Ekholm, Botanical Garden

Aika: Pe 26.2.2021 klo: 00:00

Paikka: Poikilo-galleria, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Tutustu verkkosivuihin: http://www.poikilo.fi

Esillä oleva teos on nykyvalokuva-installaatio Botanical Garden eli suomennettuna Kasvitieteellinen puutarha.

Juha Allan Ekholmin Botanical Garden -teoksessa valokuvien kasvit ovat arjen käyttöesineitä, jotka on löydetty julkisista tiloista. Muoviset koristekasvit ilmentävät biologisen elämän imitaatiota – lattiatilaan sijoittuva esinekooste nivoutuu osaksi seinälle ripustettavia teoksia. Lopputulos on tilateos.

Esinekoosteiden rakentaminen on osa nykytaiteen keinomaailmaa. Niiden tarina nykytaiteessa juontaa juurensa monen muun tarinan tavoin 1900-luvun alkukymmeniin. Botanical Garden -installaatiossa taiteilija rakentaa teoksensa valokuvista ja esinekoosteesta. Kokemus näyttelyssä saattaa muistuttaa hetkeä puutarhassa, joka on kuitenkin biologisen elämän simulaatio. Modernin elämäntapamme uudelleen arviointiin löyhästi liittyvä teos nostaa eteemme ikävän ristiriidan:
luontoa tuhoava arkinen design voi näyttäytyä esteettisenä ja tarkoituksen mukaisena. Muovikeskustelun vaiettu piirre on niin konkreettinen, että kysymys yhteiskunnallisesta väittämästä hämärtyy.

Valokuvataiteilija Juha Allan Ekholm on kuvannut muovikasveja osana laajempaa työskentelyä muutaman vuoden aikana. Botanical Garden – sarjan teoksia on nähty yksittäisinä valokuvina, mutta nyt esillä oleva installaatio on ensimmäinen teemaa käsittelevä teos. Näyttely muuntui installaatioksi prosessin kuluessa.


Modernin elämäntavan tarkasteluun vapaasti liittyvä installaatio on omistettu kasvitieteen perustajalle Theofrastokselle (371-286 eaa.). Kokonaisuuteen kuuluu myös hänelle omistettu led-valoin valaistu monumentti.

Installaatio rakennettiin alun perin Oulun rautatietunnelissa sijaitsevaan Galleria Ränniin viime vuoden toukokuussa ja on ollut tämän jälkeen esillä eri puolilla Suomea. Teosta ei koskaan esitetä samanlaisena, vaan installaatio rakennetaan vuorovaikutukseen tilan kanssa. Poikilo-gallerian jälkeen teos nähdään huhtikuussa Porissa.

Avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-17, ma suljettu

Tapahtuma on esteetön Tapahtuma on ikärajaton

VisitKouvola.fi ei vastaa tapahtuman tietojan mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Varuskuntakatu 11

45100 Kouvola

0206158486

poikilo@kouvola.fi