Valokuvataidenäyttely Väki ja metalliteoksia Myyttien kansa

Aika: Ke 25.5.2022 klo: 00:00

Paikka: Kauppakeskus Veturi, Tervasharjunkatu 1, 45720 Kouvola

Tutustu verkkosivuihin: https://www.tunnelmakuva.fi

Valokuvaaja Anu Hedborgin valokuvataidenäyttely Väki ja seppämestari Kirsi Vahteran metalliteoksia, Myyttien kansa, on esillä Kauppakeskus Veturissa, Kouvolassa 9.4.-29.5.2022

Valokuvaaja Anu Hedborg tuo esille suomalaisesta mytologiasta ja kalevalaisuudesta tähän päivään peilattuja valokuvia, jossa tavalliset suomalaisnaiset ja - miehet muuttuvat kansanperinteen hahmoiksi ja pääsääntöisesti heitä on kuvattu lähiluonnossa. Anu Hedborg sulauttaa yhteen taiteessaan nykyihmistä ja kansanperinteen mystiikkaa.

Kirsi Vahtera on lahtelainen seppämestari ja muotoilija. Vahteran Myyttien kansa, metallitaotut teokset, vievät suomalaisten jumalatarten ja hengetärten maailmaan. Kruunuilla Vahtera herättää kiinnostusta suomalaista mytologiaa kohtaan mutta myös nostaa esiin mytologiamme hahmoja ja tasa-arvoa.

Monialaisen taiteen keinoin pyrimme tuomaan esiin muinaisuuden osana nykyaikaa. Nostamaan kansamme juuret, voimasanat ja viisauden historian hämäristä kaikkien kosketeltavaksi. Haluamme tuoda Väinämöisen soiton kaikkien kuultavaksi ja luonnottaret osaksi arkea. Tämä yhteistyö ja näyttely on syntynyt luomisen palosta, kohtaamisista sekä sammumattomasta kiinnostuksesta suomalaista kansanperinnettä kohtaan luontoyhteyden äärellä. Tervetuloa suomalaisten salaisuuksien ja myyttien äärelle.

Näyttely on Kauppakeskus Veturissa ennen K- Citymarketin sisäänkäyntiä vasemmalla puolella.

Tapahtuma on esteetön Tapahtuma on ikärajaton