Metsänpeitto -yhteisölliset taideteokset Kouvolassa

Aika: Ma 26.9.2022 klo: 10:00

Paikka: Kouvolatalon puistoalue, Varuskuntakatu 11, Kouvola

Tutustu verkkosivuihin: http://www.kouvola.fi/vapaa-aika/kulttuuri/kulttuurikasvatus/kulttuurivirta/

Osta lippu

Yhteisölliset neulegraffiteista tehdyt taideteokset “Metsänpeitto” ovat ilmestyneet Kouvolaan. Teokset ovat osa koko Kymenlaakson kattavaa taideprojektia ”Metsänpeitto - yhteisötaidetta neuloen ja virkaten”, jolla kunnioitetaan Kymenlaakson metsäteollisuuden 150-v. juhlavuotta. Metsänpeitto -nimisten teosten osia eli eri lankatekniikoilla toteutettuja käsityön taidonnäytteitä kerättiin asukkailta kevään ja alkukesän aikana ja ne ovat esillä lokakuun loppuun saakka. Avajaisia vietetään la 27.8. klo 15.00 Kouvolatalolla. 

Yhteisötaideteokset ovat esillä Kouvolatalon puistossa, Pointissa Hansakeskuksessa, Korian Upseerin päiväkodin "Piippolan vaarin puutarhan aidalla" sekä Elimäen kylätalolla.

Taideteosten teema on syksyinen metsä. Metsänpeitto –taideteokset heijastavat ihmisten ikiaikaista suhdetta metsään. Kouvolasta taideprojektiin osallistui satoja tekijöitä muun muassa päiväkodeista, kouluista, senioriyhteisöistä ja Marttojen käsityökerhoista. Lisäksi mukana on yksityisiä henkilöitä.

Taideteosten koko vaihtelee muutamasta kymmenestä sentistä puoleentoista metriin ja niitä on toteutettu eri lankatekniikoilla, muun muassa huovuttamalla, neulomalla ja virkkaamalla. ”Metsän ihme – Kymenlaakson metsäteollisuus 150 vuotta” -teemavuoden aihetta on noudatettu palautettujen töiden värimaailmassa ja aiheissa, joiden joukosta löytyy metsän satuhahmoja, kasveja ja hyönteisiä. Novita on lahjoittanut lankoja hankkeeseen ja niitä on hyödynnetty runsaasti.

Avajaiset Kouvolatalon puistossa la 27.8

Taideteokset julkistetaan Suomen Luonnonpäivänä lauantaina 27.8. klo 15 Kouvolatalon ulkonäyttämöllä. Ennen julkistusta KymenLaulu järjestää konsertin ”Kasarihittien lumoissa” klo 14. Tilaisuuksiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Kevään ja alkukesän aikana tuotettuja taideteosten osia on kerätty Kouvolan lisäksi myös Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä, joissa ne tulevat yhtä aikaa esille.

Metsänpeitto -taideprojektin tarkoituksena on ollut saada aikaan yhteisöllinen ja eri-ikäisiä yhdistävä taidetempaus, joka tuottaa iloa sekä neulegraffitien valmistamisen, kokonaisuuden kasaamisen, että myös taideteosten katselun kautta.

Metsänpeitto on osa Kymenlaakson ikääntyneen väestön kulttuurihyvinvointisuunnitelman toteuttamista. Toteutuksen taustalla ovat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän kuntien kulttuuripalvelut, Kotkan ja Haminan museopalvelut, Kymsoten ikääntyneiden palvelut, Kotkan Kumppanuustalo Viikari sekä Kymenlaakson hyvinvointia kulttuurista -verkosto / Taustavoima ry.

Lisätietoja: kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa p. 020-61585 91 jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi

 

Tapahtuma on esteetön Tapahtuma on ikärajaton

VisitKouvola.fi ei vastaa tapahtuman tietojan mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Kouvolan kulttuuripalvelut/kulttuurikasvatus

Varuskuntakatu 11

Kouvola

0206151266

jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi