Poikilo: Überhund – Taiteen kiehtovat koirat

Aika: To 23.3.2023 klo: 11:00

Paikka: Poikilo-museot, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Hinta: aikuiset 11 euroa, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet ja työttömät 8 euroa. Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy. €

Überhund - taiteen kiehtovat koirat
2.2.—29.4.2023 Kouvolan taidemuseo Poikilo

Kuvataiteessa koiraa on kuvattu hämmästyttävän paljon, mutta hahmoina ne ovat usein niin arkisia ja tavallisia, että saattavat jäädä huomaamatta. Überhund nostaa koirat katseen kohteeksi ja pääosaan. Se kertoo myös lajiemme pitkästä yhteisestä historiasta ja suhteemme ainutlaatuisuudesta.  

Perinteisesti koiraa kuvaavaan taiteeseen on liitetty muun muassa turvan, uskollisuuden, kumppanuuden, avun tai suloisuuden määreitä. Näyttely nostaa esille myös ihmisen ja koiran yhteiselon haasteita. Se nostaa esille kysymyksiä, miten näemme koiran, millainen on eläinsuhteemme? Lisäksi Überhund tarkastelee koiran poliittisia rooleja ja jalostuseettisiä kipukohtia. Toisaalta se myös ilottelee teosten materiaalisuudella. 

Überhund – Taiteen kiehtovat koirat näyttelykokonaisuus oli syksyllä 2022 esillä Salon taidemuseo Veturitallissa. Sen on kuratoinut museonjohtaja Susanna Luojus. Poikilon jälkeen näyttely jatkaa edelleen Jyväskylän, Mikkelin ja Kuopion taidemuseoihin. 

Lemmikkejä ei teosturvallisuuden vuoksi saa tuoda näyttelysaleihin, mutta avustajakoirat työtehtävissään ovat tervetulleita.

Avoinna:
ti-pe 11-18
la-su 12-17
ma suljettu

www.poikilo.fi

Tapahtuma on esteetön