Bruno Maximus: Koskenlaskija Taidenäyttely 17.5.-30.6.2023

Aika: Ti 6.6.2023 klo: 17:00

Paikka: Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa, Myllykoskentie 17, 46800 Myllykoski

Näyttelyn pääteos on Koskenlaskija, jossa tukkimies laskee kastelukannusta oman koskensa. Taustalla on mylly, olemmehan Myllykoskella. Taivaalla lentää myös omintakeisesti sudenkorentoa muistuttava lentokone, joka sai innoituksen seudun ilmailuharrastuksesta.

Näyttelyssä on myös muita paikallishistoriaan liittyviä teoksia. Taiteilija on viettänyt öitä Elimäellä, ja hänen ateljeensa sijaitsee Elimäenkadulla, tosin Helsingissä. Elinmäki-taulussa nähdään kuvitteellinen Elimäki, jonne pääsee siltaa pitkin. Toisessa taulussa Over The Bridge matkustaja on saapunut lentäen Elimäen lammelle. Kolmannessa Elimäkeen liittyvässä taulussa ollaan jo kävelemässä Arboretum Mustilassa. Taulua varten Bruno vieraili paikalla tutkimassa metsää. Muut taulut ovat saaneet vahvasti vaikutteita Etelä-Ranskasta, jossa Bruno kävi taulusarjaa tehdessään.

Hauskoja tauluja ovat mm. Viiden tähden kalaa, jossa nainen tuo merestä suoraan miehelle tuoretta kalaa sekä Kyykkyhyppääjät kesälomilla, jossa he ovat trooppisella saarella lomalla. Saunalenkki-taulussa laihialainen pariskunta juoksee tyhjät makkarapaketit kädessä saunan ympäri. Huumoria ja mielikuvitusta ei siis puutu. 

Monissa tauluissa on vaikutteita Etelä-Amerikasta. Väriä on paljon ja muodot ovat pehmeitä. Tässä näyttelyssä stressi on kaukana ja saattaa jopa kaikota kokonaan! Näyttelyyn tulee lähes 30 öljyvärimaalausta ja grafiikkaa.

 

Avajaiset 17.5. klo 17, taiteilija paikalla esittelemässä töitä, musiikki Tarja Merivirta.