Aleksanteri II:n aikaan -kansanooppera

Aleksanteri II:n aikaan -kansanooppera

Aika: Su 18.8.2019 klo: 16:00

Paikka: Elimäen museonäyttämö, Alppiruusuntie 98, 47200 Elimäki

Hinta: aikuiset 28, lapset 7-15 v. 10, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, ryhmälippu 25 (vähintään 10 henkilöä) €

Tutustu verkkosivuihin: http://www.kansanooppera.fi

Osta lippu

Mitä on kymenlaaksolainen kansanooppera?

Kymenlaaksolaisen kansanoopperan ainekset ovat paikallishistorialliset aiheet, historialliset henkilöt, kansanmusiikin pohjalta nousevat tarttuvat melodiat,  laulutekstien kerronta ja riimittely, kuoron moniääninen laulu,  puhekuoro-osuudet ja kuoron suuri rooli kokonaisuudessa, upea puvustus, mielenkiintoinen lavastus sekä eri taiteiden yhdistäminen. Kokonaisuus on musiikkia, laulua, teatteria, tanssia ja sirkusta, siis heittäytymistä ja suurta yhteistyön voimaa.

Aleksanteri II:n aikaan -kansanoopperaa toinen esityskesä aloitetaan juhlallisesti Mustilan puukoulussa lauantaina 3.8.2019 klo 16 kansanoopperaa käsittelevällä seminaarilla, johon puhujiksi saapuvat dosentti, akatemiatutkija Liisamaija Hautsalo Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta sekä paikallishistorian asiantuntija Eeva-Liisa Oksanen. Illan huipentaa klo 20 alkava uuden esityskauden avausnäytös.

Aleksanteri II:n aikaan-kansanoopperassa Jaalan Rinssistä alkava tarina vie Kouvolan ja Pohjois-Kymenlaakson alueen historiaan, Pietarin radan rakentamiseen, nälkävuosiin sekä Kouvolan kylässä sijainneisiin venäläisen varuskunnan vaiheisiin, joihin liittyy myös lennätinlaitoksen virkamies ja kauppamies Johan Didrik Pettersson. Eletään 1800-luvun puoliväliä. Aleksanteri II oli uudistusten mies, jonka aikana saimme myös Suomen markan ja kansakoulun, joista yhtenä ensimmäisistä oli Mustilan koulu Elimäellä.

2018 kantaesitetty Aleksanteri II:n aikaan on Jouni Sjöblomin toinen kansanooppera. Ensimmäinen kansanooppera Kustaan sota kantaesitettiin 2015. Kansanoopperan toteuttamista ovat tukeneet Suomen kulttuurirahaston Kymenlaakson rahasto, Jaalan, Elimäen ja Valkealan kehittämissäätiö, Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö ja Kouvolan kaupunki. Kansanoopperan ohjaa Piia Kleimola ja  puvustuksesta vastaa Seija Kiuru. Tanssit toteuttaa Tanhuseura Kasareikka Kuusankoskelta. Oopperalavalla nähdään kansanoopperakuoro, historiallisia henkilöhahmoja, näyttäviä asuja ja upeita lavasteita. Musiikista vastaa Vokki-yhtye.

Kansanoopperan tuottaa Kymijoen esittävän taiteen tuki ry yhteistyössä Elimäen kotiseutumuseon kannatusyhdistyksen, Elimäen Nuorisoseuran ja Mustilan Kulttuurikiinteistöt Oy:n kanssa. Miljöönä on historiallinen Elimäen museoalue rakennuksineen ja tuulimyllyineen, jotka ovat Aleksanteri II:n aikakaudelta (osoite Alppiruusuntie 98 47200 Elimäki).

Tapahtuma on esteetön Tapahtuma on ikärajaton

VisitKouvola.fi ei vastaa tapahtuman tietojan mahdollisista muutoksista. Ota yhteys tapahtuman järjestäjään.

Kymijoen esittävän taiteen tuki ry

Alppiruusuntie 98

47200 Elimäki

05 3777 466

mustila.viini@co.inet.fi

Sijainti