Iitti

Iitti, Kouvolan naapurikunta, löytyy kartalta Kymijoen ja lukuisten järvien pirstomasta vehreästä Kymenlaaksosta. Pohjoista Iittiä hallitsevat upeat järvimaisemat, metsät ja mäet, kun taas Etelä-Iitti on tasaisempaa, avarien peltoaukeiden ja savisten jokien aluetta.

Keskellä, valtatie 12:nja Helsinki – Pietari-rautatien tuntumassa sijaitsee Iitin keskustaajama Kausala.

Iitin kesään mahtuu paljon kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa: Iitin musiikkijuhlat, kesäteatterinäytökset, kalastus- ja luontoretket, monet urheilutapahtumat ovat jo iittiläisiä tavaramerkkejä. Kausalan maineikkaasta hevos- ja raviperinteestä muistuttavat Ravilinnan kentällä pidettävät helluntairavit ja hevosalan yritykset, jotka järjestävät leirejä ja ratsastusrupeamia niin omalle väelle kuin vierailijoillekin. Talven iloihin kuuluvat pilkkionginta, joulumarkkinat, urheilutapahtumat, hiihto ja hevosajelut – sään ja lumitilanteen mukaan.

  • Iitin kesään mahtuu paljon kiinnostavaa nähtävää jakoettavaa: Iitin musiikkijuhlat, kesäteatterinäytökset, kalastus- ja luontoretket, monet urheilutapahtumat ovat jo iittiläisiä tavaramerkkejä.
  • Yli 130-vuotinen markkinaperinne jatkuu Kausalan torilla vilkkaana joka kuukauden ensimmäisenä arkitiistaina sekä kesälauantaisin.

Ihastu Iittiin!