Ryhmäretket ja opastukset

Opastetuilla kierroksilla ja ryhmäretkillä Kouvolassa voi tutustua esimerkiksi UNESCO:n Maailmanperintökohde Verlaan, ihailla Alvar Aallon arkkitehtuuria tai seikkailla Arboretum Mustilassa ja nauttia lähiruokaherkkuja. Eri kohteita on helppo yhdistellä monipuolisiksi retkipaketeiksi, jotka viihdyttävät kaikkia vauvasta vaariin. Tutustu uuteen ryhmäretket 2019 esitteeseen.

Aallon arkkitehtuuria

Alvar Aalto suunnitteli vuosina 1937–1956 Inkeroisiin Tehtaanmäen asuinalueen, koulun, tehtaan ja kerrostaloja.

Kouvolaan saapuvat ryhmämatkalaiset voivat tutustua mestariarkkitehdin luomuksiin opastetulla kiertoajelulla tai kävelykierroksella. Samalla retkellä ihastellaan Ankkapurhan kulttuuripuiston alueen koskiluontoa ja vanhaa tehdaskylää.

Retken kesto on 2-3 tuntia, pelkkä kävelykierros vie 1,5 tuntia. 1,5h kierros 99€/ryhmä.

Lähiruokaa ja taidetta

Viiniä ja taidetta -kierros käynnistyy Arboretum Mustilasta, Pohjois-Euroopan merkittävimmästä puulajipuistosta. Kauneimmillaan arboretum on monen mielestä kesäkuussa alppiruusujen ja atsaleoiden kukkiessa, mutta Arboretumin luontoa kelpaa ihastella myös muulloin. Retkeen kuuluu Mustilan Viinin tunnelmallisessa viinituvassa pidetyt viinimaistiaiset. Viinipuodissa ja taimimyymälässä on mahdollisuus tuliaisostoksiin. Lopuksi käydään läheisessä Moision Taide- ja Pitokartanossa opastetulla historia- ja näyttelykierroksella. Moisiossa nautitaan myös kartanon noutopöydän herkuista.

Kierros maailmanperintökohteessa

Maailmanperintökohde Verlan puuhiomo ja pahvitehdas ovat olleet Verlan kylän sydän 1870-luvulta asti. Vuodesta 1972 lähtien tehdasmuseona toiminut Verla hyväksyttiin Unescon maailmanperintölistalle vuonna 1996. Retki aloitetaan katsomalla Verlan tehtaan vaiheista kertova elokuva, ja sitä seuraa opastettu tehdaskierros. Ostoksia voi tehdä ruukkikylässä paikallisten kädentaitajien ja tuottajien puodeista sekä Verlan viinituvasta. Lounas nautitaan Makasiinikahvilassa tai esimerkiksi upealla Kymin Huvilalla, joka sijaitsee Kuusankoskella.

Retkeen voi myös helposti yhdistää vierailun Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolla. HUOM! Verlan tehdasmuseo on avoinna ryhmille tilauksesta myös kesäkauden ulkopuolella.

Museokierroksista tsaarinajan Kouvolaan

Museokierrokseen kuuluu käynti Kouvolan Miljöö- ja radiomuseossa ja Puotimuseossa. Kouvolan Miljöö- ja radiomuseo esittelee muun muassa 1920–60-luvun porvariskoteja, jotka on varustettu kyseisten vuosikymmenten kalusteilla ja tekniikalla. Puotimuseossa pääsee kokemaan eri aikakausien aidon kauppatunnelman. 

Tehdastyöläisenä itsenäisessä Suomessa -kierros tekee aikamatkan Suomen itsenäisyyden alkuvaiheisiin. Tehdas oli työläisen elämän ja koko yhteisön keskipiste. Tehdas huolehti asumisesta, terveydenhuollosta, koulutuksesta ja tietysti työstä. Kesto on 1–2 tuntia, ja hinta 99 euroa ryhmältä. Lisämaksusta paikalle voi tilata myös roolioppaita.

Tsaarinajan Kouvolaan johdattaa opastettu kävelykierros tsaari Nikolai II:n rakennuttamalla Kouvolan Kasarminmäen varuskunta-alueella. Nykyisellä kampuksella on noin kolmekymmentä punatiilirakennusta ja ortodoksinen Pyhän Ristin kirkko. Lounas nautitaan perinteikkäällä Upseerikerholla.

Kuninkaalliset ja Kymijoki

Kymijoki – rajajoki -kierroksella tutustutaan aikaan, jolloin Ruotsin ja Venäjän raja kulki Kymijoessa. Opas kertoo Kustaan sodasta, Värälän rauhasta ja Kymijoen alueen kartanoista. Kahvit nautitaan Kymen Paviljongissa, jossa on myös aikaa ostoksille Pentikin tehtaanmyymälässä. 

Kustaa III ja Ankkapurhan kulttuuripuisto -retkellä matkataan ajassa 1700-luvun lopulle. Silloin Kouvolan alueella taistelivat Kustaa III:n ja Katariina Suuren joukot. Opas kertoo tarinoita kahden suurvallan rajamailta. Myös Kuningas Kustaa voi saapua paikalle roolioppaan muodossa. Retken kesto on noin 1,5 tuntia ja hinta 99 euroa ryhmältä.

Kolme kirkkoa

Kolmen kirkon kierros aloitetaan evankelis -luterilaiselta Kouvolan Keskuskirkolta, josta reitti kulkee katoliselle Pyhän Ursulan kirkolle. Kolmantena kohteena on kasarmialueella oleva ortodoksinen Pyhän Ristin kirkko. Varaa kierrokselle mukaan asiantunteva opas. Kierros tehdään ryhmän omalla bussilla, mahdollisuus myös kävellä.

Yhdistele kohteita

Tulossa  Kouvolan teatteriin ? Varaa ryhmällesi opastus ennen sitä. Taidetta on tarjolla Kouvolan Taidemuso Poikilossa tai vie ryhmäsi vanhalle tehdasalueelle Kuusankosken Taideruukkiin.

Kaikki muutkin ryhmäretket Kouvolassa ovat räätälöitävissä toiveiden mukaan. Kohteita voidaan lisätä ja jättää pois, samoin retki onnistuu ilman ruokailua tai ruokailu voidaan järjestää ryhmän toivomassa paikassa. Suunnitellaan siis yhdessä teille mieluisa retkipäivä!

 

Opastukset

Varaa retkelle oma opas Kouvolan matkailuoppaat ry:ltä.  Hinta esimerkki:1,5 tunnin kierros 99€ .
Kielet suomi, englanti, ruotsi, saksa ja venäjä.

Lisätietoja
matkailu@kinno.fi
Puh. 020 615 5295

 

Ladattavat liitteet