”Kaikki tiet vievät Roomaan, minä lähden Kouvolaan…”

 

Rautateiden risteyskohtana tunnettuun kaupunkiin matkustaa junalla mistä päin Suomea vain. Helsingistä Kouvolaan pääsee junalla lähes joka tunti ja nopeimmillaan ajassa 1 tunti 18 minuuttia. VR kokeilee uutta suoraa junayhteyttä Tampereen ja Kouvolan välillä. Lauantaisin ajettava vuoropari alkaa joulukuussa 2018 ja kokeilu kestää ensi kesäkuuhun saakka.  Matkakeskus (rautatieasema ja linja-autoasema) on kaupungin keskustassa ja ydinkeskusta kävelykatuineen avautuu heti edessäsi, kun astut asemalta ulos.

Venäjältä Suomeen saavuttaessa on Kouvola ensimmäinen kaupunkikeskusta, jossa juna pysähtyy. Pietarista Kouvolaan matka taittuu Allegro-junalla reilussa 2 tunnissa.  Moskovasta Kouvolaan ja toisin päin pääsee yön aikana, illalla nouset Tolstoi-junaan ja aamulla olet määränpäässä.

Valtatiet 6 ja 15 risteävät Kouvolan kohdalla. Matkaa Helsinkiin on 136 km, Lahteen 60 km, Lappeenrantaan 86 km ja Kotkaan 50 km. Muita sijainnin tunnuksia: maakunta on Kymenlaakso ja lääni on Etelä-Suomen lääni.

Lennot naapurikaupungista ja naapurikaupunkiin

Lentoyhtiö Ryanair liikennöi myös Kouvolan naapurikaupunkiin, Lappeenrantaan, eli Helsinki-Vantaa ei suinkaan ole ainut Kouvolaa lähellä oleva lentokenttä. Rayanair lisää Lappeenrannan lentotarjontaansa. Uusi ympärivuotinen reitti avataan lokakuussa 2019 Lappeenrannan ja Unkarin Budapestin välille. Lisäksi Milanon ja Berliinin reitit muutetaan ympärivuotisiksi.

Kesäkaudella Ryanair lentää myös Lappeenrannan ja Ateenan sekä Lappeenrannan ja Thessalonikin välillä. Kaikkien Lappeenrannasta lähtevien reittien lennot alkavat tänä vuonna huhtikuussa lukuun ottamatta Budapestin reittiä, joka aloitetaan lokakuussa.  Milanon, Berliinin ja Budapestin lennot lennetään kaksi kertaa viikossa, Ateenan ja Thessalonikin lennot kerran viikossa.