”Kaikki tiet vievät Roomaan, minä lähden Kouvolaan…”

Rautateiden risteyskohtana tunnettuun kaupunkiin matkustaa junalla mistä päin Suomea vain. Helsingistä Kouvolaan pääsee junalla lähes joka tunti ja nopeimmillaan ajassa 1 tunti 18 minuuttia. Matkakeskus (rautatieasema ja linja-autoasema) on kaupungin keskustassa ja ydinkeskusta kävelykatuineen avautuu heti edessäsi, kun astut asemalta ulos. Huom. asemalla ei ole enää säilytyslokeroita. Kouvolan Matkakeskuksen yhteyteen on valmistunut  pysäköintialue junamatkustajille.

Joukkoliikenteen lippuja nyt Waltti Mobiili -sovelluksesta.

Kouvolan paikallisliikenteen lippuvalikoima laajentuu. Waltin mobiilisovelluksessa ovat myynnissä käteislippua edullisemmat kertaliput, 30 vuorokauden kausiliput sekä uutena tuotteena vuorokausiliput. Kouvolan joukkoliikenteen aikataulut.

Kymenlaakson yhteislippu

Matkusta junalla ja bussilla yhdellä lipulla Kymenlaaksossa! Kymenlaakson joukkoliikenteen yhteislipulla voi matkustaa myös jatkossa sekä Kouvolan ja Kotkan seudun paikallisliikenteessä että junassa Kymenlaakson alueella. 

Yhteislipun vaihtoaikaa on pidennetty kahteen tuntiin, joka mahdollistaa sen jouhevamman käytön paikallisliiketeen busseissa. Pidentynyt vaihtoaika täydentää joukkoliikenneyhteyksiä Myllykoskelle ja Inkeroisiin sekä Korialle. Normaaleissa Waltti-lipuissa vaihtoaikaa on yksi tunti.

Yhteislipun voi ostaa Waltti-sovelluksen kautta

Waltti-mobiilisovelluksen kautta ostettavat yhteisliput käyvät Kouvolan ja Kotkan paikallisbusseissa sekä VR:n Kouvola–Kotka ja Kouvola–Koria-junissa. Lippuyhteistyö tarjoaa moninaisempia vaihtoehtoja matkustamiseen Kouvolan kaupungissa sekä Kotkan seudulla ja kaupunkien välillä. Kymenlaakson yhteislippu ostetaan Waltti Mobiili -sovelluksesta, jonka löydät älypuhelimesi sovelluskaupasta. Tarjolla on kertalippuja ja 30 vrk:n kausilippuja.

Joukkoliikenteen yhteislipun hinnat.

Junaliikenne Kouvolasta Kotkaan ja Lahteen muuttuu VR:n lähiliikenteeksi 5.1.2022 alkaen. VR:n mukaan matkustusehdot, palvelumalli ja hinnoittelu yhdenmukaistuvat muun lähiliikenteen kanssa ja suurin osa junalipun hinnoista laskee. Reitit, aikataulut ja kalusto pysyvät junaliikenteen osalta samana.

Pietarista Kouvolaan

Venäjältä Suomeen saavuttaessa on Kouvola ensimmäinen kaupunkikeskusta, jossa juna pysähtyy. Pietarista Kouvolaan matka taittuu Allegro-junalla reilussa 2 tunnissa.  Moskovasta Kouvolaan ja toisin päin pääsee yön aikana, illalla nouset Tolstoi-junaan ja aamulla olet määränpäässä. Allegro ja Tolstoi-junien  liikennöinti on keskeytetty toistaiseksi.

Valtatiet 6 ja 15 risteävät Kouvolan kohdalla. Matkaa Helsinkiin on 136 km, Lahteen 60 km, Lappeenrantaan 86 km ja Kotkaan 50 km. Muita sijainnin tunnuksia: maakunta on Kymenlaakso ja lääni on Etelä-Suomen lääni.

 

Lennot naapurikaupungista ja naapurikaupunkiin

Lentoyhtiö Ryanair liikennöi myös Kouvolan naapurikaupunkiin, Lappeenrantaan, eli Helsinki-Vantaa ei suinkaan ole ainut Kouvolaa lähellä oleva lentokenttä. Rayanair lisää Lappeenrannan lentotarjontaansa. Uusi ympärivuotinen reitti avataan lokakuussa 2019 Lappeenrannan ja Unkarin Budapestin välille. Lisäksi Milanon ja Berliinin reitit muutetaan ympärivuotisiksi.

.