”Kaikki tiet vievät Roomaan, minä lähden Kouvolaan…”

 

Rautateiden risteyskohtana tunnettuun kaupunkiin matkustaa junalla mistä päin Suomea vain. Helsingistä Kouvolaan pääsee junalla lähes joka tunti ja nopeimmillaan ajassa 1 tunti 18 minuuttia. Matkakeskus (rautatieasema ja linja-autoasema) on kaupungin keskustassa ja ydinkeskusta kävelykatuineen avautuu heti edessäsi, kun astut asemalta ulos. Huom. asemalla ei ole enää säilytyslokeroita. Kouvolan Matkakeskuksen yhteyteen on valmistunut uusi pysäköintialue junamatkustajille.


Joukkoliikenteen lippuja nyt Waltti Mobiili -sovelluksesta.

Kouvolan paikallisliikenteen lippuvalikoima laajentuu. Waltin mobiilisovelluksessa ovat myynnissä käteislippua edullisemmat kertaliput, 30 vuorokauden kausiliput sekä uutena tuotteena vuorokausiliput.

Kymenlaakson yhteislippu

Matkusta junalla ja bussilla yhdellä lipulla Kymenlaaksossa! Kouvolan ja Kotkan paikallisliikenteissä sekä VR:n junissa kelpaava yhteislipputuotekokeilu otetaan käyttöön 22.9.2020. Kymenlaakson yhteislippu ostetaan Waltti Mobiili -sovelluksesta, jonka löydät älypuhelimesi sovelluskaupasta. Tarjolla on kertalippuja ja 30 vrk:n kausilippuja.

Lippuyhteistyö toteutetaan Liikenne- ja viestintäministeriön junapilottiin liitettynä kokeiluna yhteistyössä Kymenlaakson liiton, Kotkan ja Kouvolan kaupunkien, VR:n ja TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n (Waltti) kesken.

Pietarista Kouvolaan

Venäjältä Suomeen saavuttaessa on Kouvola ensimmäinen kaupunkikeskusta, jossa juna pysähtyy. Pietarista Kouvolaan matka taittuu Allegro-junalla reilussa 2 tunnissa.  Moskovasta Kouvolaan ja toisin päin pääsee yön aikana, illalla nouset Tolstoi-junaan ja aamulla olet määränpäässä.

Valtatiet 6 ja 15 risteävät Kouvolan kohdalla. Matkaa Helsinkiin on 136 km, Lahteen 60 km, Lappeenrantaan 86 km ja Kotkaan 50 km. Muita sijainnin tunnuksia: maakunta on Kymenlaakso ja lääni on Etelä-Suomen lääni.

 

 

Viisumin  Venäjälle voi saada neljässä päivässä

Suomalaiset ja 52 muun maan kansalaiset ovat voineet hakea sähköisiä viisumeja tästä päivästä alkaen Venäjän ulkoministeriön e-viisumisivustolta. Sivusto toimii tällä hetkellä venäjäksi ja englanniksi.

Sähköisen viisumin saa matkoille, jotka suuntautuvat Pietariin ja Leningradin alueelle. Sillä voi siis matkustaa Pietarin lisäksi muun muassa Viipuriin ja muualle Laatokan eteläpuolelle. Karjalan tasavaltaan, esimerkiksi Sortavalaan viisumilla ei pääse. Venäjän suurlähetystön mukaan sähköinen viisumi myönnetään 30 päiväksi myöntämispäivästä. Viisumilla voi oleskella enintään kahdeksan vuorokautta Venäjällä.

Sähköistä viisumia pitää hakea vähintään neljä kalenteripäivää ennen suunniteltua matkaa. 

Ilmaisella viisumilla voi oleskella Venäjällä korkeintaan kahdeksan vuorokautta. 

Sähköinen viisumi käy maalla, merellä ja ilmassa

Sähköisen viisumin voi saada lento-, auto- ja vesiliikenteeseen. Sitä voivat käyttää myös jalankulkijat. Suomesta Venäjälle mennessä viisumia voi käyttää, jos Venäjälle saapuu Torfjanovkan, Brusnitshnojen tai Svetogorskin maantieraja-aseman kautta.
Viisumia ei kuitenkaan vielä saa junamatkalle.

 

Lennot naapurikaupungista ja naapurikaupunkiin

Lentoyhtiö Ryanair liikennöi myös Kouvolan naapurikaupunkiin, Lappeenrantaan, eli Helsinki-Vantaa ei suinkaan ole ainut Kouvolaa lähellä oleva lentokenttä. Rayanair lisää Lappeenrannan lentotarjontaansa. Uusi ympärivuotinen reitti avataan lokakuussa 2019 Lappeenrannan ja Unkarin Budapestin välille. Lisäksi Milanon ja Berliinin reitit muutetaan ympärivuotisiksi.

Kesäkaudella Ryanair lentää myös Lappeenrannan ja Ateenan sekä Lappeenrannan ja Thessalonikin välillä. Kaikkien Lappeenrannasta lähtevien reittien lennot alkavat tänä vuonna huhtikuussa lukuun ottamatta Budapestin reittiä, joka aloitetaan lokakuussa.  Milanon, Berliinin ja Budapestin lennot lennetään kaksi kertaa viikossa, Ateenan ja Thessalonikin lennot kerran viikossa.