”Kaikki tiet vievät Roomaan, minä lähden Kouvolaan…”

 

Rautateiden risteyskohtana tunnettuun kaupunkiin matkustaa junalla mistä päin Suomea vain. Helsingistä Kouvolaan pääsee junalla lähes joka tunti ja nopeimmillaan ajassa 1 tunti 18 minuuttia. VR kokeilee uutta suoraa junayhteyttä Tampereen ja Kouvolan välillä. Lauantaisin ajettava vuoropari alkaa joulukuussa 2018 ja kokeilu kestää ensi kesäkuuhun saakka.  Matkakeskus (rautatieasema ja linja-autoasema) on kaupungin keskustassa ja ydinkeskusta kävelykatuineen avautuu heti edessäsi, kun astut asemalta ulos.

Venäjältä Suomeen saavuttaessa on Kouvola ensimmäinen kaupunkikeskusta, jossa juna pysähtyy. Pietarista Kouvolaan matka taittuu Allegro-junalla reilussa 2 tunnissa.  Moskovasta Kouvolaan ja toisin päin pääsee yön aikana, illalla nouset Tolstoi-junaan ja aamulla olet määränpäässä.

Valtatiet 6 ja 15 risteävät Kouvolan kohdalla. Matkaa Helsinkiin on 136 km, Lahteen 60 km, Lappeenrantaan 86 km ja Kotkaan 50 km. Muita sijainnin tunnuksia: maakunta on Kymenlaakso ja lääni on Etelä-Suomen lääni.

Lentoyhtiö Ryanair liikennöi myös Kouvolan naapurikaupunkiin, Lappeenrantaan, eli Helsinki-Vantaa ei suinkaan ole ainut Kouvolaa lähellä oleva lentokenttä.

Asukkaita Kouvolassa on noin 85 000 ja pinta-ala huimat 2.885 km2.