Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Luokkaretket

Kouvola on luokkaretkien ja leirikoulujen Graalin malja. Kuulemma koulunpenkiltä valmistuneita ihan harmittaa, kun eivät pääse enää huvittelemaan Kouvolaan luokkaretkien merkeissä.

Kouvolaan pääsee helposti junalla, mutta myös 6-tietä pitkin on helppo huristella Kouvolaan bussin kyydissä. Matka Helsingistä kestää alle 1,5 tuntia, eli kaikki alueen huippukohteet ovat ihan nurkan takana!

Luokkaretkiä jokaiseen makuun

Tykkimäen huvipuisto on varmasti monen luokan ykkösvaihtoehto luokkaretkikohteeksi. Huvipuiston lisäksi Tykkimäeltä löydät myös vesipuiston, eikä pidä unohtaa Kouvolan Prismassa toimivaa sisäaktiviteettipuistoa, Tykkimäki Actionparkkia. Kouvolassa riittää siis myös sadesäällä hupia ja hauskanpitoa.

Jos huvipuiston sijaan lähdette päiväksi mieluummin luontoon, niin Repoveden kansallispuisto ja Arboretum Mustila tarjoavat erinomaiset puitteet metsärekille. Repoveden jylhät maisemat ja kuuluisa riippusilta jäävät pitkäksi aikaa retkeilijöiden mieleen. Arboretum Mustila, eli Pohjois-Euroopan suurin ja vanhin puulajipuisto, sijaitsee kätevästi 6-tien varrella. Mustilan metsäpoluilla riittää tutkittavaa niin puu- kuin kasvivalikoimassa.

Kun luokkaretken tavoitteena on sukeltaa keskelle historian siipien havinaa, niin UNESCON Maailmanperintökohde Verlassa historia herää eloon uniikilla tavalla. Tehdasmiljöö on säilynyt poikkeuksellisen hyvässä kunnossa meidän päiviimme asti, etkä varmasti osaa edes arvata, miten jännittäviä tarinoita pahvitehtaan pitkään historiaan kätkeytyy.