Mustilan alue

Mustilan alue

Eipä arvannut Axel Fredrik Tigerstedt, valtioneuvos, geologi ja dendrologi, mitä tuli tehneeksi ruvetessaan viljelemään 1900-luvun alussa Mustilan kartanoa Elimäellä. Hän aloitti kartanon läheisellä mäellä ulkomaalaisten havupuiden istutuskokeilut ja niin sai alkunsa Arboretum Mustila, jonka douglas-kuuset huojuvat nyt 40-metrisinä. Touko-kesäkuussa puulajipuistossamme on sellainen ruuhka, että hyvä jos itse mahdumme hämmästelemään Alppiruusulaakson kukkamerta.

Ideat

Meininkiä Mustilassa

Sijainti

Arboretum Mustila

Arboretum Mustila on Suomen suurin ja vanhin puulajipuisto. Aluetta on kehitetty vuodesta 1902 lähtien, ja tällä hetkellä 120 hehtaarin puistometsässä kasvaa 100 havupuulajia, noin 200 lehtipuulajia sekä satoja erilaisia pensaita ja perennoja.

Mustilantie 57
47200 Elimäki

Moision Kartano

Moision Kartano on juhlan aatelia. Empire kartano on 1820 valmistunut G.L.Engelin suunnittelema aateliskartano Elimäellä. Ympärivuotinen retkikohde, upea nähtävyys. Kartanossa toimii tilausravintola. Seija ja Pentti Hasun arvotaidekokoelma. Vaihtuvat taidemyyntinäyttelyt. Kokoustilat. Juhlatilat.

Moisiontie 163
47200 Elimäki

Mustila Viini Oy

Mustilan Viinipuoti sijaitsee aivan Valtatie 6 varrella Elimäellä, siinä Arboretumin kainalossa. Viinipuodista löytyvät Mustilan palkittujen viinien lisäksi MariaMamman ihanat elintarvikeherkut. Tunnelmallisessa Viinituvassa voi nauttia juomista laseittain ja ruokapalveluista etukäteistilauksella.

Mustilan Puistotie 21
47200 Elimäki