Repoveden ja Verlan alue

Repoveden ja Verlan alue

Sellaista ollaan kuultu, että ihan joka kaupungissa ei olisi maailmanperintökohdetta. Moskovassa on  Kreml ja Punainen tori, Roomassa historiallinen keskusta ja Ateenassa Akropolis. Meillä Kouvolassa on Verlan puuhiomo ja pahvitehdas, eikä siitä ole pitkä matka Repovedelle, jossa sijaitsee oma kansallispuistomme.

Ideat

Repovedelle vuoden ympäri

Repoveden kansallispuisto

Julkisilla Repovedelle ja Verlaan

Junalla kansallispuistoon 29.4. alkaen

Ainutlaatuinen Verla

Yksi Suomen seitsemästä ihmeestä

Repoveden kansallispuiston reitit

Patikoijat ja maastopyöräilijät

Repoveden kansallispuiston FAQ

Repoveden usein kysytyt kysymykset

Repovedelle vuoden ympäri

Repoveden kansallispuisto

Julkisilla Repovedelle ja Verlaan

Junalla kansallispuistoon 29.4. alkaen

Ainutlaatuinen Verla

Yksi Suomen seitsemästä ihmeestä

Repoveden kansallispuiston reitit

Patikoijat ja maastopyöräilijät

Repoveden kansallispuiston FAQ

Repoveden usein kysytyt kysymykset

Aholan Vierastalo

Aholan Vierastalo

Aholan Vierastalo Valkealassa tarjoaa ympärivuotista majoitusta matkailijalle, joka arvostaa maaseudun rauhaa ja pitää luonnossa liikkumisesta. Vierastalo tarjoaa turvallisen levähdyspaikan perheille, yksittäisille retkeilijöille kuin myös kaveriporukoille, työmiehille ja satunnaisille matkaajille.

Aholankaari 126
46230 Valkeala

Ainutlaatuinen Woikosken Automuseo Nurmaalla

Ainutlaatuinen Woikosken Automuseo Nurmaalla

WHD Gårdilla Nurmaalla sijaitsevassa automuseossa on ainutlaatuinen 35 auton upea kokoelma.

Nurmaankyläntie 90
52960 Nurmaa

Aurantola

Aurantola Oy

Koe kesäinen luonto vesiltä käsin! Yövy elämyksellisessä ja ekologisessa AuroraHutissa. AuroraHut on igluvene – järven päällä kelluva majoitus, jossa on lasiseinäinen ja -kattoinen näköalatupa. Pääset todella lähelle luontoa, pienestä luksuksesta tinkimättä.

Aurantolantie 525
47710 Kouvola

Elvingin torni

Elvingin torni

Koe Pohjois-Valkealan erämaa-alue Elvingin tornin huipulta.Yli 20-metrisestä, Orilammelle vievän tien varrella sijaitsevasta Elvingin tornista näet pitkälle. Torni on avoinna la-su kesäviikonloppuisin klo 11-17 välisenä aikana 15.5.2021 alkaen.

Elvingin torni
47900 Kouvola

Heisanharjun luontopolku

Heisanharjun luontopolku

Heisanharju on upea poikittaisharjujen ja kirkasvetisten järvien muodostama kokonaisuus Jaalassa.

Viitasentie 345, 47710 Kouvola
47710 Kouvola

Historiaa huokuva Woikosken Tehdasmuseo Voikoskella

Historiaa huokuva Woikosken Tehdasmuseo Voikoskella

Woikosken Tehdasmuseon kierroksella pääset mm. kurkistamaan tehtaanjohtajan ylvääseen konttoriin ja voit kuvitella itsesi palkkaluukulle lauantaina palkkapussiasi noutamaan.

Virransalmentie 2023
52920 Voikoski (Mäntyharju)

Keto-Mökit

Ketotec Ky

Ympärivuotista mökkivuokrausta Kouvolan kaupungissa, Verlan kylässä. Mökit sijaitsevat rauhallisessa paikassa kirkasvetisen joen varrella, kahden kosken välissä, Jokaisella mökillä oma pihapiiri ja lähes kaikilla myös oma ranta.

Selänpääntie 1448
47850 Verla

Kimolan luontopolku

Kimolan luontopolku

Kimolan polku kulkee 3,5 km matkan Kimolan yläpuolisessa metsämaastossa. Polku lähtee kanavalta nippunosturin kohdalta.

Vierumäentie 573
47650 Kouvola

Kuutin Kolo

Jussin Arvopaperit Oy

Kuutin Kolo - Repoveden luontomatkailua jo vuosikymmenien ajan. Melontapalvelut, venetaksit, mökkivuokraus ja retkipalvelut Repoveden kansallispuistossa. Repoveden alueen historian tuntemus ja arvokas valokuvanäyttely.

Voikoskentie 210
47910 Hillosensalmi

KymiSun

KymiSun

Veneristeilyjä, juhla- ja herkkuhetkiä Kymijoella, Repoveden Kansallispuistossa ja Verlassa, UNESCOn maailmanperintökohteessa. KymiSun tarjoaa ikimuistoisia veneretkiä Kymenlaaksossa ja vie tutustumaan alueen upeaan luontoon ja rikkaaseen kulttuuriin. Vastuullista matkailua jo vuodesta 1998.

Lauttarannantie 91
45100 Kouvola

Maailmanperintökohde Verla

UPM-Kymmene Oyj

Maailmanperintökohde Verla on ainutlaatuinen nähtävyys. Vanha pahvitehdasmiljöö Verlankosken äärellä herää eloon tehdasmuseon opastetuilla kierroksilla. Tunnelmaa täydentävät näyttelyt, ruukkikylän puodit, lounaskahvila ja viinipuoti.Verlassa voi nähdä myös esihistorialliset kalliomaalaukset.

Verlantie 295
47850 Verla

MTB Reporeitti

MTB Reporeitti

Maastopyörällä Repoveden kansallispuistoon Reporeittiä pitkin.

Voikoskentie 138
47910 Hillosensalmi

Oravalan kartano

Oravalan kartano

Oravalan kartano sijaitsee Kymijoen varrella kauniissa kulttuurimiljöössä. Opastetuilla kierroksillamme tutustutaan kartanon vaiheikkaaseen historiaan, 1700-luvun tammipuistoon ja kotimuseoon. Tervetuloa sukutilamme Oravalan kartanon vieraaksi!

Tammipuisto 60
45940 Oravala

Oravasalmen Huvilat

Timo Nakko

Tasokkaat Oravasalmen huvilat sijaitsevat niemessä Suolajärven rannalla Vuohijärvellä. Oravasalmesta löytyy viisi huvilaa sekä erikseen vuokrattava savusauna. Huvilat on rakennettu luontoa kunnioittaen kauniiseen kangasmaastoon mäntyjen siimekseen vuosien 2002-2007 välillä.

Oravasalmentie 178
47900 Vuohijärvi

Orilammen lomakeskus

Orilammen maja ja lomakeskus ky

Erämaan helmi. Repoveden kansallispuiston reunamalla sympaattinen perheyritys, jo kolmannessa polvessa. Ohjelmallisella Suomen kultareitti risteilyllä pääset vesiteitse ihailemaan Repoveden kansallispuistoa. Majoitusta ympärivuotisesti, leirintäalue, sisävesiristeily, rantaravintola, vuokrasaunoja.

Voikoskentie 138
47910 Hillosensalmi

Repojotos

Repojotos

Repojotoksen palveluja Kouvolassa ja Iitissä ovat luontoretket, patikointi ja melonta sekä luonnontuntemukseen liittyvät retket ja koulutus kuten melonta, villiyrtit ja sienet. Lisäksi yritys vuokraa ja myy kanootteja sekä kajakkeja. Erikoisuutena ovat ainutlaatuiset jättikanoottiretket.

Kimolantie 174
47710 Jaala

RepoTassu Kahvila/Kioski

RepoTassu

RepoTassu Kahvila/kioski palvelee retkeilijöitä Repoveden kansallispuiston Lapinsalmen sisäänkäynnillä. Monipuoliset kioskituotteet, kahvila ja luontoravintolan erilaisin ruuin. Kanoottivuokraus.

Riippusillantie 55
47900 Vuohijärvi

Repovesikeskus

Repojotos

Repovesikeskus on Repoveden kansallispuiston ja lähialueen majoitus-, opas- ja ohjelmapalvelukeskus yrityksille, ryhmille ja yksityisille. Opastettujen retkien lisäksi meillä on myös kanoottien vuokraus sekä myynti. Saat kaikki palvelut yhdellä kontaktilla!

Kimolantie 174
47710 Jaala

Romanttinen Kirjokiven Kartano Vuohijärvellä

Kirjokiven Kartano Woikoski Feeling

Vietä kesälomaa ja herkuttele Kymenlaaksossa herrasväen tapaan 1890-luvun lopulla rakennetussa, romanttisessa Kirjokiven Kartanossa Vuohijärvellä lähellä Repoveden kansallispuistoa. Kartanossa syöt lounasta ja illallista tai vietät juhlia tyylillä.

Rudolf Elvingin tie 109
47900 Kouvola (Vuohijärvi)

Särkkien uimaranta

Särkkien uimaranta

Vehnäpellontie 115
45360 Valkeala

Seikkailuviikari

Seikkailuviikari Oy

Seikkailuviikari on ohjelmapalveluyritys, jonka pääasiallinen toiminta-alue on Kymenlaakso, Etelä-Savo ja Etelä-Karjala. Suosituimmat tuotteemme ovat koskiretket ja köysitoiminta. Kanoottien ja kajakkien vuokraus, kuljetuspalvelut, opastetut retket ja luontoruokailu ovat osa toimintaamme

Pihtojantie 31 A6
46900 Inkeroinen

Suomen Puotimuseo

Valkealan Museoyhdistys ry

Suomen Puotimuseo Valkealassa kertoo elävästi eri aikakausien kauppatoiminnasta Suomessa. Alkuperäiseen Pokin kauppataloon rakennettu museo ja samalla alueella sijaitseva käräjätupa, sekä kesäteatteri muodostavat monipuolisen tutustumiskohteen koko perheelle.

Vanhatie 22
45370 Valkeala

Tolkkilan kartano

Royal Resorts

Tolkkilan Kartano tarjoaa upeat puitteet mm. kokouksiin ja erilaisiin juhlatilaisuuksiin. 20 upeaa kylpyhuoneella varastettua majoitushuonetta sekä yksi Etelä-Suomen hienoimmista saunamaailmoista ulko- ja sisäporealtaineen. Kartano sijaitsee Korialla, noin 13 km Kouvolan keskustasta.

Tolkkilantie 204
45610 Koria

Valkealan opisto

Valkealan kristillinen kansanopisto

Valkealan opisto sijaitsee Selänpäässä, Saanjärven rannalla 30 km Kouvolasta ja 5 km Verlasta. Tarjoamme koulutuksen ja kurssien lisäksi monipuolisia matkailupalveluja ryhmille ja yksittäisasiakkaille. Voit varata tiloja erilaisiin leiri- ja kokoustarkoituksiin ja tilata ruokailupalveluja.

Kansanopistontie 53
47830 Hasula

Verlan Metsätietopolku

Verlan Metsätietopolku

Polun 10 kohdetta kertovat metsän eri kasvuvaiheista sekä luonnon- ja maisemanhoidosta.

Verlantie 295
47850 Kouvola

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo on taidematkakohde ja paikka rauhoittua Vuohijärvellä, Repoveden kansallispuiston kupeessa. Jokakesäisen vaihtuvan taidenäyttelyn lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia. Vierailijoita palvelee myös Kahvila Kaakkuri, putiikki sekä matkailuinfopiste.

Näkkimistöntie 1
47900 Vuohijärvi

WHD Gård - Woikoski Feelingin upea lomakohde Nurmaalla

WHD Gård Woikoski Feeling

Etsitkö kesälomaideoita ja kesälomakohteita Suomesta? Woikoski Feelingin WHD Gård tarjoaa ravintola-, elämys- ja majoituspalveluita Repoveden kansallispuiston kupeessa Mäntyharjun Nurmaalla. WHD Gård tarjoaa rauhalliset ja tasokkaat puitteet matkailuun ja nautiskeluun.

Nurmaankyläntie 90
52960 Nurmaa

Woikoski Feeling

Oy Woikoski Ab

Woikoski Feelingin kohteet ovat WHD Gård ja Woikosken Automuseo Nurmaalla, Woikosken Tehdasmuseo Voikoskella sekä Kirjokiven kartano Vuohijärvellä. Tarjoamme tunnelmallisen miljöön kaikkiin elämäsi tärkeisiin tapahtumiin – hääjuhlaan, syntymäpäiviin, ristiäisiin ja muihin perhejuhliin.

Nurmaankyläntie 90
52960 Nurmaa