Kasarminmäeltä – Tehtaanmäelle

Kasarminmäeltä – Tehtaanmäelle

VisitKouvolan Matkailuneuvonta

118 €/ryhmä

Bussikierroksella näemme: Aallon Kouvolan Kasarminmäelle suunnittelemat portit, jotka nuori arkkitehti suunnitteli armeija-aikanaan varuskunta-alueelle. Kouvolan keskustaa, Kymijokivartta ja Inkeroisten Aalto-kohteet: Omakotialue ja Tehtaanmäen alakoulu sekä varsinainen Tehtaanmäen alue, josta osaan tutustutaan kävellen.

Inkeroisissa Aallon suunnittelemat rakennukset ajoittuvat vuosiin 1937-1956. Kokonaisuuteen kuuluvat Tehtaanmäen teollisuusrakennusten lisäksi Rantalinjan paritalot ja Tervalinjan rivitalot, kolme Insinööritaloa sekä kerrostaloja tehtaan työntekijöille.

Aluetta täydentävät vuonna 1940 valmistunut Tehtaanmäen koulu ja Karhunkankaan omakotialue, jonka asuinrakennuksista suuri osa valmistui vuonna 1938. Aallon vuonna 1937 suunnittelema kaava kattoi koko Inkeroisten keskustan, mutta toteutui vain Karhunkankaalla ja tehtaan läheisyydessä. 
Käynti sisäkohteessa.

Kesto 2-3h. Hinta alkaen 118€/ryhmä

Sulje

Varaustiedustelu

Varaustiedutelun kuvausteksti

Sulje

+358 20 6155295

Sulje

Sijainti

VisitKouvolan Matkailuneuvonta


45100 Kouvola

ma - pe 9:00 - 15:00

Tavoitat meidät puhelimitse, sähköpostilla tai chatin kautta. Matkailuneuvonta jalkautuu myös erilaisiin tapahtumiin Kouvolassa ja saatat törmätä meihin myös messuilla ympäri Suomea.