Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Luokkaretket ja leirikoulut Kouvolassa

Kouvola on luokkaretkien ja leirikoulujen Graalin malja. Kuulemma koulunpenkiltä valmistuneita ihan harmittaa, kun eivät pääse enää huvittelemaan Kouvolaan luokkaretkien merkeissä.

Kouvolaan pääsee helposti junalla, mutta myös 6-tietä pitkin on helppo huristella Kouvolaan bussin kyydissä. Matka Helsingistä kestää alle 1,5 tuntia, eli kaikki alueen huippukohteet ovat ihan nurkan takana!

Luokkaretkiä jokaiseen makuun

Tykkimäen huvipuisto on varmasti monen luokan ykkösvaihtoehto luokkaretkikohteeksi. Huvipuiston lisäksi Tykkimäeltä löydät myös vesipuiston, eikä pidä unohtaa Kouvolan Prismassa toimivaa sisäaktiiviteettipuistoa, Tykkimäki Actionparkkia. Kouvolassa riittää siis myös sadesäällä hupia ja hauskanpitoa.

Jos huvipuiston sijaan lähdette päiväksi mieluummin luontoon, niin Repoveden kansallispuisto ja Arboretum Mustila tarjoavat erinomaiset puitteet metsärekille. Repoveden jylhät maisemat ja kuuluisa riippusilta jäävät pitkäksi aikaa retkeilijöiden mieleen. Arboretum Mustila, eli Pohjois-Euroopan suurin ja vanhin puulajipuisto, sijaitsee kätevästi 6-tien varrella. Mustilan metsäpoluilla riittää tutkittavaa niin puu- kuin kasvivalikoimassa.

Kun luokkaretken tavoitteena on sukeltaa keskelle historian siipien havinaa, niin UNESCON Maailmanperintökohde Verlassa historia herää eloon uniikilla tavalla. Tehdasmiljöö on säilynyt poikkeuksellisen hyvässä kunnossa meidän päiviimme asti, etkä varmasti osaa edes arvata, miten jännittäviä tarinoita pahvitehtaan pitkään historiaan kätkeytyy.

Laadukkaat leirikoulut Kouvolassa

Etelä-Suomen suurin leirikoulujärjestäjä, Nuorisokeskus Anjala, tarjoaa räätälöityjä ohjelmallisia leirikouluja Anjalan kartanon kunnailla.

Nuorisokeskus Anjalassa pidetään vuosittain noin sata leirikoulua, mikä Anjalasta yhden Suomen suosituimmista leirikoulukohteista. Tasokkaat ja mukavat majoitustilat ja aktiiviteettien laaja kirjo takaa hauskan ja mieleenpainuvan leirikoulukokemuksen koko ryhmälle, valvojia unohtamatta.

Leirikoulujen ohjelmat tukevat valtakunnallista opetussuunnitelmaa ja omatoimista oppimista. Ohjelmat ovat toiminnallisia, mutta niissä pääsee harjoittelemaan myös ryhmätyötaitoja.

Nuorisokeskus Anjalan lisäksi Kouvolasta löydät myös muita loistavia kohteita leirikouluja varten:

Puhjonrannan kurssikeskus on kirkasvetisen Rapojärven rannalla Valkealassa. Suurillekin ryhmille soveltuvassa Puhjonrannassa on monipuoliset liikuntamahdollisuudet sekä hyvät rantasaunat. Repoveden kansallispuistoon on Puhjonrannasta vain puolen tunnin ajomatka, eli kansallispuiston jylhät maisemat ovat ihan kulman takana.

Valkealan opisto palvelee leirikoululaisia sekä kokous-, urheilu- ja harrasteryhmiä ympäri vuoden.