Luokkaretket ja leirikoulut

Kouvola on ehdottomasti ainutlaatuinen lasten ja nuorten kaupunki, oli sitten kyseessä luokkaretki tai leirikoulu, niin molempiin löytyy monia hienoja kohteita kaupungista.

Leirikoulu voi olla vuorokauden tai vaikkapa viikon mittainen seikkailu, josta koko porukka nauttii. Leirikoulun järjestäminen Kouvolassa onnistuu läpi vuoden ja on helppoa, sillä majoitus, ruokailu ja ohjelmat järjestyvät kaikki samasta paikasta. Leiriohjelmat painottuvat luontoon, historiaan ja seikkailuun.

Elämysten ja kokemusten ohella opitaan ryhmässä toimimista ja haetaan omia rajoja. Leirikoulutoiminnalle alueella tarjoavat tiloja ja palveluja muun muassa Etelä-Suomen suurin leirikoulujärjestäjä Nuorisokeskus AnjalaPuhjonrannan kurssikeskus, Tolkkilan kartano ja Pytynlahden kesäkoti sekä  Valkealan opisto ja Tuhannen Tarinan Talo.

Historiaa ja suomalaista luontoa

Kouvolan hienot matkailukohteet toimivat sekä luokkaretkeläisten että leirikoululaisten kokemus- ja elämyspaikkoina. Kouvolassa tekemistä ja näkemistä riittää. Tykkimäen huvipuisto ja AquaparkRepovesiMustilaVerla, Mielakka, monipuoliset ulko- ja luontoaktiviteetit tai vaikkapa Bunkkerin erilaiset action-vaihtoehdot tarjoavat runsaasti valinnanvaraa - myös talvella!

Koulujen kannattaa myös muistaa, että Suomen Metsäsäätiöltä on mahdollista hakea kuljetusavustusta. Kouluryhmät voivat hakea avustusta tutustumiseen metsäteollisuuteen ja -talouteen, eli retkillä tulee olla metsään liittyvää sisältöä. Koulut myös kirjoittavat säätiölle raportin retkipäivästä.

Kuljetusavustusta myönnetään esimerkiksi Maailmanperintökohde Verlaan, sillä siellä pääsee tutustumaan metsäteollisuuden historiaan opastetulla museokierroksella, joka on koululaisille veloitukseton. Verlassa voi myös tutustua talousmetsän eri vaiheisin UPM Metsän Metsätietopolulla, joka on noin 2 kilometrin pituinen luontopolku.