Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

VisitKouvolan koulutuksia

Sustainable Travel Kymenlaakso

Vastuullisen matkailuliiketoiminnan koulutustilaisuudet matkailualan toimijoille keväällä 2022

Hyödylliset ja käytännönläheiset valmennukset sopivat kaikille matkailutoimijoille, jotka ovat kiinnostuneita kestävän matkailutoiminnan kehittämisestä ja omien vastuullisuustekojen viestimisestä osana markkinointiviestintää. Valmentajina toimivat Saara Virtanen ja Salla Laajavaara (FlowHouse Oy), Päivi Suutari (Lemma Travel Oy) sekä Elina Levula ja Satu Åhlström (Positive Impact Oy).

Seuraamme koronatilannetta ja tiedotamme käytännön järjestelyistä tilaisuuksiin ilmoittautuneille lähempänä ajankohtaa.

Muistutamme matkailutoimijoita myös

- mahdollisuudesta ilmaiseen konsultaatioon liittyen omien vastuullisuussisältöjen tuottamiseen. Konsultaatiota on saatavilla hankkeen päättymiseen 31.5.2022 asti.

- teemme mielellämme yritysten toimijakohtaisia esittelyitä VisitKouvolan sähköisiin kanaviin veloituksetta, mikäli yrityksen vastuullisuusteot ovat todennettavissa kirjallisessa muodossa.

 

Vastuullisuussisältöjen optimointi matkailutoimijoiden omille verkkosivuille -koulutus

15.2.2022 klo 9-16. Etävalmennus

Valmennuskokonaisuudesta vastaa matkailun asiantuntijatöihin keskittynyt FlowHouse Oy. Kokonaisuus koostuu valmentavasta osiosta sekä työpajatyöskentelystä. Valmennusten ja työpajan tavoitteena on kasvattaa yritysten ymmärrystä vastuullisuussisältöjen hakukoneoptimoinnista, sekä vastuullisuusviestinnän perusteista. Työpajassa yritykset voivat kehittää sisältöjensä hakukonenäkyvyyttä tehtävien kautta.

• Hakukoneoptimoinnin perusteet
• Vastuullisuusviestinnän perusteet
• Sisällöntuotanto hakukoneoptimoinnissa
• Yrityksen vastuullisuussisältöjen hakukonenäkyvyyden kehittäminen (tehtävät)

 

Sertifikaattiesittely ohjelmapalvelu- ja majoitusyrityksille

24.3.2022 klo 9.30-12.00. Etäosallistumismahdollisuus teoriaosuuteen. Ilmainen toimijakohtainen konsultointi pienryhmissä klo 12 alkaen.

Mietitkö pienyrityksellesi sopivaa sertifikaattia ja sitä, millainen prosessi sertifikaatin hankkiminen on? Tässä tilaisuudessa luodaan katsaus Sustainable Travel Finland -ohjelmaan soveltuviin sertifikaatteihin ja tutustutaan tarkemmin muutamaan niistä. Saat tietoa sertifikaateista ja auditointikäytännöistä valintasi tueksi ja askelmerkkejä eteenpäin. Lisäksi kuulet case-esimerkkien kautta siitä, millaisia hyötyjä sertifikaatti voi pienyrittäjälle tuoda.

Teoriaosuus sisältää keskustelua ja pientä toiminnallisuutta, kesto yht. 2,5 tuntia
+ yrityskohtainen konsultaatio pienryhmässä (max. 1 tunti/yritys) samana päivänä.

 

Kymeenlaakson matkailutoimijoiden hiilijalanjälkilaskennan -valmennus
6.4.2022 klo 10-16

Onko yrityksenne tavoitteena laskea hiilijalanjälkeä ja rakentaa ilmastotiekartta? Tervetuloa mukaan yhden päivän valmennukseen, jonka tavoitteena on luoda vankka perusta yritysten ilmastotyölle. Valmennuksen osallistujat saavat tietoa ja työkaluja hiilijalanjälkilaskentaan sekä tavoitteelliseen ilmastotyöhön

Valmennuksen ohjelma
Klo 10-11 Teoriaosuus 1: Hiilijalanjälkilaskenta
Klo 11-12 Teoriaosuus 2: Yrityksen polku hiilineutraaliksi
Klo 12-13 Lounastauko
Klo 13-15 Pienryhmätyöskentely
Klo 15-16 Yhteinen purku ja työkalut jatkoon

Teoriaosuus 1 aiheesta hiilijalanjälkilaskenta käsittelee seuraavia aiheita:
●    Mistä hiilijalanjälki muodostuu matkailuyrityksessä?
●    Mitä tietoja laskemiseen tarvitaan?
●    Matkailuyrityksen hiilijalanjäljen laskeminen (konkreettisesti)
●    Laskentaesimerkkejä eri matkailuyrityksissä/ eri toimialoilla

Teoriaosuus 2 aiheesta hiilineutraalius käsittelee seuraavia aiheita:
●    Miten voi saavuttaa hiilineutraaliuden?
●    Miten asettaa ilmastotyön tavoitteet?
●    Miten rakentaa hiilineutraalitiekartta?
●    Mikä on hiilikädenjälki?
●    Miten kasvattaa positiiviisia vaikutuksia?
●    Kompensaatiomahdollisuudet

Pienryhmätyöskentelyssä jakaudutaan kahteen ryhmään. Tehtävien sekä asiantuntijan tuen avulla osallistujat saavat oman CO2-laskentansa alkuun. Valmennuksen päätteeksi osallistujat saavat muistilistan omista jatkotoimenpiteistä, jotka havaitaan työskentelyssä sekä teoriaosuuden diat.

Valmennuksen toteuttajana toimivat Positive Impactin asiantuntijat Elina Levula ja Satu Åhlström. Positive Impact on toteuttanut matkailualalle suunnatun CO2-laskurin suunnittelun ja ohjelmoinnin Välkky-hankkeelle vuonna 2021 sekä jatkavat laskurin kehitystä Carbon Neutral Tourism -hankkeen kanssa vuonna 2022.

Valmennustilaisuuksiin voi ilmoittautua tämän linkin kautta (Webropol).

Lisätiedot:
VisitKouvola
Projektipäällikkö Mikko Kiirikki
p. 020 615 9070, mikko.kiirikki@kouvola.fi

 

Matkailun ilmastotyötä yhdessä!

Mitä matkailussa täytyy tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luontokadon pysäyttämiseksi? Miten matkailualan toimijat sopeutuvat jo meneillään olevaan muutokseen? Kuinka voidaan pienentää matkailun ympäristökuormaa ja samalla kehittää matkailua elinkeinona alueella?

Ratkaisuja näihin kysymyksiin etsitään Kymenlaakson ja Loviisan matkailutoimijoiden ja asiantuntijoiden kesken kolmessa työpajassa.Työpajojen pohjalta kootaan alueen (Kymenlaakso & Loviisa) matkailun ilmastoraportti toimenpidesuunnitelmineen.

HUOM! Pandemiatilanteen vuoksi olemme päättäneet siirtää loput työpajamme toteutettaviksi etäyhteyksin.

Jotta lähitoteutuksena suunnitellut työpajat saadaan muokattua mahdollisimman toimiviksi verkkoon, seuraavat työpajat toteutetaan vasta vuodenvaihteen jälkeen, maanantaina 25.1. ja torstaina 3.2. klo 12.30-15.30.  Lähetämme niistä tarkemman ohjelman myöhemmin. Ilmoittautua voit kuitenkin jo täällä tai Mikolle: mikko.kiirikki(at)kouvola.fi, p.040 5140 683  tai Anniinalle: anniina.merilinna(at)cursor.fi, p. 040 655 2470.


Mahdollinen maailma – työpaja II

Torstaina 9.12.2021 > 25.1.2022 klo 12.30-15.30

Kohti konkretiaa – työpaja III

Tiisataina 25.1.2021  > 3.2.2022 klo 12.30-15.30

Työpajoissa työskennellään palvelumuotoilun osallistavin menetelmin päämääränä muodostaa yhteinen näkemys siitä, millaiset tavoitteet Kymenlaakson matkailutoimiala asettaa itselleen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luontokadon pysäyttämiseksi ja miten näihin tavoitteisiin päästään. Lisäksi muodostetaan näkemys siitä, millaisia vaikutuksia jo meneillään olevalla ilmastonmuutoksella on matkailuun Kymenlaaksossa ja kuinka näihin muutoksiin kannattaa valmistautua.

Raportti palvelee sekä aluetta että yksittäisiä matkailutoimijoita. Raportin tuottaa Eeva Koivula / Noheeva ja mukana työryhmässä ovat Melina Maunula ja Anu Vainio XAMK:sta.

Kaikki alueen yrittäjät ja yritysten edustajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Voit osallistua kaikkiin tai vain osaan työpajoista. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Lisätiedot: mikko.kiirikki@kouvola.fi / p. 040 5140 683

 

South Coast Bikepacking trail - hanke

South Coast Bikepacking trail - hankkeen yrityswebinari 13.10.2021,  tallenne alla.
Uusi pyöräilyreitti kulkee n. 800 km Hangosta Kouvolaan. Pyörämatkailu kasvaa voimakkaasti ja tuo uudenlaisia mahdollisuuksia matkailuyrittäjille. Materiaali on tarkoitettu reitin varrella olevien alueiden matkailuyrityksille ja toimijoille ja sisältää puheenvuoroja reitistä, sen markkinoinnista ja siitä miten yritykset voivat olla mukana hyödyntämässä reitin luomia mahdollisuuksia. Otsikoiden vierestä löydätte alta myös missä vaiheessa puhujat aloittavat puheenvuoronsa.
Linkki webinaariin

South Coast Bikepacking Trailin alustavan reitin esittely (5:30)
Projektipäällikkö Kristiina Vaano, Pyöräilykuntien verkosto, Pyörämatkailukeskus

Reitin markkinointi (30:01)
Luova toimisto Sherpa

Tervetuloa Pyöräilijä – tunnus (56:40)
Asiantuntija Henna Palosaari, Pyöräilykuntien verkosto, Pyörämatkailukeskus

BookingPoint - matkailun verkkokauppa (1:16:40)
Projektipäällikkö Kimmo Rasimus

Reitin yritysmahdollisuudet - call for action (1:30:00), Projektipäällikkö Kristiina Vaano

*****

Katso myös kaupungin Viestintä ja VisitKouvola tiimin koulutukset yrittäjille kaupungin sivuilla.