Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

VisitKouvolan koulutuksia

Matkailu- ja palveluyritysten kasvuohjelma 2022 - 2023

Olemme VisitKouvola tiimissä aloittaneet Matkailu- ja palveluyritysten kasvuohjelma-projektin, yhteistyössä Visit Kotka-Haminan kanssa. Tarjoamme valmennuspaketteja matkailu- ja palvelualojen yrityksille liiketoiminnan kehittämiseen sekä tietoa muuttuvasta toimintaympäristöstä. Valmennukset ovat maksuttomia!

Tavoitteena on erityisesti yrittäjien osaamisen vahvistaminen ja myös keskinäinen verkostoituminen ja vertaistuki sekä koko maakunnan yritysverkoston vahvistuminen matkailu- ja palvelualalla.

Valmennuspolku koostuu kolmesta erillisestä, toisiaan täydentävästä kokonaisuudesta.

Ensimmäisen vaiheen valmennuskokonaisuuteen ovat kaikki alan yritykset tervetulleita!
2. ja 3. vaiheen valmennuksiin yritykset valitaan valmentajien avulla 1. vaiheen suorittaneista ja ne on kohdistettu lähinnä mikro- ja pk-yrityksille sekä yksinyrittäjille. Jatkovalmennuksiin sovelletaan de minimis-ehtoa.
 

OHJELMA LOKAKUU 2022

1. Matkailun tila tänään - asiakastuntemuksella tuottavuutta liiketoimintaan

Ke 5.10.2022 klo 15 - 18 Kouvola, Sokos Hotel Vaakuna, kokoushuone Puisto

Kouvolan kaupungin tervehdys; Kirsi Vainio, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Viestintä ja VisitKouvola
Hanna Lak, HMMH Consulting Oy

Valmennuksessa tutustutaan matkailun toimintaympäristöön, kansainvälisiin ja kotimaisiin kohderyhmiin sekä miten luoda taloudellisesti kestävää liiketoimintaa hyödyntäen julkisia kansallisia ja alueellisia sekä yrityksen sisäisiä tietoja. Tervetuloa tunnistamaan yrityksesi kasvuun sopivimmat kohderyhmät ja miten hyödyntää yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa pitkäjänteisen liiketoiminnan kasvun luomiseksi.

2. Muuttuva maailma – kuinka selviämme siitä yhdessä

Ti 11.10.2022 klo 9 - 11.30 Kouvola, Sokos Hotel Vaakuna, kokoushuone Puisto

Idän Taiga ry, puheenjohtaja Sari Rusanen
Löytöretkeilijä Patrick ”Pata” Degermann

Tarvitsemme vahvaa verkostoa ja yhteistyön avulla saamme aikaan tuloksia!
Yritysverkoston rakentamisesta ja saavutuksista omia kokemuksiaan tulee kertomaan Idän Taiga ry:n pj Sari Rusanen. Sari toimii myös Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtajana. Idän Taiga ry on v. 2004 perustettu n. 60 matkailualalla toimivan yrityksen yhdistys, jossa on mukana toimijoita Kuhmon ja Suomussalmen alueelta, mutta myös muualta Kainuusta ja Pohjois-Karjalasta.

Löytöretkeilijä Pata Degerman on tunnettu motivaatiopuheenvuoroistaan. Kun kohtaamme tuntemattomia asioita ja tilanteita, tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan uusia toimintatapoja, tiimityötä ja luovaa ajattelua. Konkreettisten ja omakohtaisten sekä hauskasti kerrottujen ja upeasti kuvitettujen esimerkkien kautta Pata herättää kuulijat oivaltamaan mahdollisuuksia erilaisille toiminta- ja ajattelumalleille.

3. Kansainvälisen modernin myynnin ABC 


Ke 26.10.2022 klo 9 – 12 Kouvola, Sokos Hotel Vaakuna, kokoushuone Puu

Mika D. Rubanovitsch, Johtajatiimi

Valmennuksessa saadaan vastaukset mm. seuraaviin teemoihin:
- Ostovallankumous: Miten ostaminen on muuttunut?
- Miten ostamisesta tehdään helppoa?
- Myyntikapina: Miten myyntiorganisaation täytyy vastata kansainvälisten asiakkaiden muuttuneisiin ostotottumuksiin?
 

Ilmoittautuminen lokakuun tilaisuuksiin täällä (Webropol).
Valmennukset järjestetään samansisältöisinä Kouvolassa ja Kotkassa, voit valita omaan aikatauluusi parhaiten sopivan tilaisuuden ilmoittautumislomakkeessa.
 

Koko valmennuskokonaisuuden suorittaneilla yrityksillä on valmennuksen jälkeen entistä vahvempi muutoskyvykkyys sekä valmius vastuullisen ja kannattavan matkailuliiketoiminnan kehittämiseen. 2. ja 3. vaiheen toteuttaneet yritykset ovat käyneet läpi heille räätälöidyn valmennuskokonaisuuden, jonka tuloksena on syntynyt esimerkiksi uusi palvelu tai tuote, digitaalinen ratkaisu tai halutulle kohderyhmälle on laadittu myyntistrategia.

Tervetuloa mukaan!

Jos herää kysymyksiä niin soita tai laita viestiä:

Armi Lampinen
projektikoordinaattori
p. 020 615 6544
armi.lampinen@kouvola.fi

 

Matkailu- ja palveluyritysten kasvuohjelma (ESR)

Valmennuspolun esite (pdf, 5513 kt)