Jaala, Valkeala

Valkealan keskustaajaman asuinalueita ovat Kirkonseutu ja Niinistö-Jokela. Valkealan kirkonkylä on palvelujen osalta täydellinen taajama - palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä. Taajamasta löytyvät monipuoliset vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet, uimahalli, jäähalli, urheilukenttä sekä valaistu latu ja lenkkipolut. Niinistö-Jokelan asuinalueet sijaitsevat Kouvolan ja Valkealan kirkonseudun puolivälissä. Upeat vesistöt ja laajat puistoalueet sekä hyvät palvelut luovat viihtymiselle lisäpuitteet.
Valkealassa sijaitseva Puotimuseo kertoo elävästi eri aikakausien kauppatoiminnasta.

  • Jaalan kirkonkylästä löytyy kunnan ja yrittäjien tarjoamat peruspalvelut. Kirkonkylän läpi kulkiessaan voi ihailla vahvaa maisemaa, joka koostuu kumpuilevasta peltoaukeasta ja Pyhäjärvelle avautuvasta järvimaisemasta. Jaalan ylivoimaisena vetonaulana voidaan pitää hyvin säilynyttä puhdasta luontoa ja sen läheisyyden tuomaa rauhaa. Kirkonkylä on asukkaiden ja lomalaisten kohtaamispaikka. Kirkonkylän ilme muodostuu uuden ja vanhan rakennuskannan rinnakkaiselosta. Kylän kruununa on uusgoottilainen kirkko vuodelta 1877.
  • Jaalassa sijaitsee Unescon maailmanperintökohde Verlan tehdasmuseo, joka on yksi Kouvolan kruununjalokivistä. Kimolan kanava sijoittuu myös Jaalan alueelle.
  • Kansallispuistojen helmi, Repovesi, sijoittuu Valkealan alueelle. Repovedeltä löydät monipuoliset aktiviteetit, luonno rauhaa sekä huimaavia maisemia.