Leirikoulut

Kouvola on luokkaretkien ja leirikoulujen Graalin malja. Kuulemma koulunpenkiltä valmistuneita ihan harmittaa, kun eivät pääse enää huvittelemaan Kouvolaan luokkaretkien merkeissä.

Kouvolaan pääsee helposti junalla, mutta myös 6-tietä pitkin on helppo huristella Kouvolaan bussin kyydissä. Matka Helsingistä kestää alle 1,5 tuntia, eli kaikki alueen huippukohteet ovat ihan nurkan takana!

 

Laadukkaat leirikoulut Kouvolassa

Etelä-Suomen suurin leirikoulujärjestäjä, Nuorisokeskus Anjala, tarjoaa räätälöityjä ohjelmallisia leirikouluja Anjalan kartanon kunnailla.

Nuorisokeskus Anjalassa pidetään vuosittain noin sata leirikoulua, mikä Anjalasta yhden Suomen suosituimmista leirikoulukohteista. Tasokkaat ja mukavat majoitustilat ja aktiiviteettien laaja kirjo takaa hauskan ja mieleenpainuvan leirikoulukokemuksen koko ryhmälle, valvojia unohtamatta.

Leirikoulujen ohjelmat tukevat valtakunnallista opetussuunnitelmaa ja omatoimista oppimista. Ohjelmat ovat toiminnallisia, mutta niissä pääsee harjoittelemaan myös ryhmätyötaitoja.

Nuorisokeskus Anjalan lisäksi Kouvolasta löydät myös muita loistavia kohteita leirikouluja varten:

Puhjonrannan kurssikeskus on kirkasvetisen Rapojärven rannalla Valkealassa. Suurillekin ryhmille soveltuvassa Puhjonrannassa on monipuoliset liikuntamahdollisuudet sekä hyvät rantasaunat. Repoveden kansallispuistoon on Puhjonrannasta vain puolen tunnin ajomatka, eli kansallispuiston jylhät maisemat ovat ihan kulman takana.

Valkealan opisto palvelee leirikoululaisia sekä kokous-, urheilu- ja harrasteryhmiä ympäri vuoden.

Maatilamatkailu Tuhannen tarinan talon leirikouluissa Kannuskoskella tutustutaan maaseudun elämään ja luontoon mukavien aktiviteettien avulla. Tarkoituksena on havainnollistaa lapsille oman tekemisen kautta luonnon kunnioitusta, ihmisen ja luonnon kestävää yhteiseloa sekä antaa todenmukainen ja myönteinen kuva maaseudusta. Tuhannen tarinan talo on maalle oppimaan - auditoitu leirikoulukohde.