Opastukset

Kouvolan Matkailuoppaat  ry:n auktorisoidut oppaat  tarjoavat opastettuja kierroksia Kouvolassa. Kierrokset toteutetaan linja-autolla, kävellen tai polkupyörällä.

Kesäkauden 2022 aikana oppaat järjestävät puolentoista tunnin mittaisia kävelykierroksia pitkin moni-ilmeistä Kouvolaa. Kierroksilla kuullaan tositarinoita menneestä ja nykyajasta.  Saat retkestäsi enemmän irti kun otat oman oppaan kertomaan paikallistietoa. Oppaan mukana on helppo ”lähteä lentoon” – kuulemaan, kokemaan ja näkemään.

Kouvolan matkailuoppaiden kesäkierrokset

Kesällä 2022 Kouvolan keskustan alueella kuullaan mm. Kaikuja antiikin Roomasta Urheilupuistossa, Arkkitehtuurin helmistä hallintokeskuksen ympäristössä, Kouvolan kadun tarinoita Hissipojasta Hansaan, tutustutaan kaupunkilaisten olohuoneisiin Manskiin ja puistohin sekä Ratapihan tarinoihin asemanseudulla. Myöskin Kasarminmäellä poiketaan.
Kaupunki tulee tutuksi kierroksilla Verlan kylällä, Kuusankosken Koskenrannassa, Voikkaan Sikomäellä, Korian Pioneeripuiston alueella sekä Mustilan alueella Elimäellä.
Myllykoskella tutustutaan tehtaan patruunoihin, mutta myös upeaan Koivusaareen ja Keskikosken siltaan. Myllykoskelta lähtee myös kierros oppaan johdolla pyöräillen eteläisen Kouvolan alueelle.
Iitissä kierretään Radansuussa ja Jokuessa.
Hautausmaakierroksilla Elimäellä, Valkealassa ja lisäksi kierretään Kouvolan vanhalla hautausmaalla.
Alvar Aaltoon ja Ankkapurhaan pääsee myös tutustumaan kävellen. 

Rooliopastus
Roolioppaita on tilattavissa erilaisille kierroksille tai tilaisuuksiin. Tee aikamatka Kustaan, kirjurin ja sotilaan tai kreivitär Aleksandra van Bloemin, saksalaisen paperimestarin, Kouvolankylän väen tai sentraalisantran kanssa.

Opastuskielet suomi, englanti, ruotsi, saksa, venäjä

Varaukset ja tiedustelut

Kouvolan matkailuoppaiden nettisivu
P. 040 187 0383
kouvolanmatkailuoppaat@gmail.com