Kymi Sinfonietta

Torikatu 10 , 45100 Kouvola
Kymen Sinfonietta on kansainvälinen orkesteri Kymenlaaksossa. Konserteissa kuullaan säveliä rakastetuista klassikoista svengaavaan menoon.

Suomen kärkiorkestereihin lukeutuvan Kymi Sinfoniettan korkealla tasolla ja palavalla tunteella soitetut konsertit ovat täynnä elävän musiikin iloa ja energiaa! Sen kapellimestari- ja solistikaarti edustaa kansainvälistä huippua. Tämä kahden kaupungin, Kouvolan ja Kotkan orkesteri konsertoi keskiviikkoisin Kotkan konserttitalolla ja torstaisin Kouvolan kaupungintalon juhlasalissa tai Kuusankoskitalon Kuusaasalissa.

Orkesteri on konsertoinut toimintansa alusta asti säännöllisesti myös kausiohjelmaan painetun konserttikalenterin ulkopuolella koko Kymenlaakson alueella. Konsertit koululaisille, kiertueet kouluissa ja vanhusten palvelukeskuksissa sekä osallistuminen seudun muihin kulttuuritapahtumiin ovat oleellinen osa orkesterin toimintaa.  

Kymi Sinfoniettan aktiiviseen ja monipuoliseen kansainväliseen toimintaan on sisältynyt mm. maineikkaan Pietarin Filharmonian kanssa tehtävä yhteistyö sekä maailman tunnetuimpien musiikkikilpailujen joukkoon lukeutuvan Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun orkesterina toimiminen. Se on saanut kansainvälistä huomiota myös esiintyessään menestyksekkäästi mm. Pietarissa, Hollannissa, Kiinassa, Lontoossa ja Riiassa. Orkesterilta on ilmestynyt kolme arvostelumenestyksen saanutta levyä Alba-levymerkillä.

Katso listaus Kymi Sinfoniettan tulevista konserteista.