Panimokahvila Vanha Kauppa

Panimokahvila Vanha Kauppa

Valtakatu 11, 45700 Kuusankoski

Vanha Kauppa eli entinen Heinonen & Laurikainen Oy:n liikerakennus Kouvolan Kuusankoskella on saanut viime vuosina uuden elämän. Tämä maakunnallisesti arvokas vuonna 1925 valmistunut kohde vaihtoi omistajaa alkuvuodesta 2016. Uusien omistajien toimesta talovanhus on käynyt läpi mittavan kunnostuksen, jonka aikana myös alkuperäinen ulkoasu väreineen on palautettu. Myös sisätiloja on kunnostettu rakennuksen ehdoilla ja sitä kunnioittaen.

Vanhan Kaupan kiinteistössä toimii tällä hetkellä Kouvolan ensimmäinen, vuonna 2018 perustettu pienpanimo, Panimo Hoppa. Panimon tilat ovat talousrakennuksessa, joka 1920-luvulla toimi kaupan ensimmäisen auton, TT-Fordin eli Hopan tallina. Kyseisen auton sekä humalan (eng. hops) inspiroimana on panimo oluineen myös saanut nimensä. Hopan perusperiaatteena on valmistaa helposti lähestyttäviä ja laadukkaita käsityöläisoluita. Intohimo olueen ja halu kehittää paikallista olutkulttuuria ajavat Hoppaa eteenpäin.

Päärakennukseen avautui alkukesästä 2019 nostalginen Panimokahvila Vanha Kauppa. Kaupalla voit maistaa Panimo Hopan tuotteita tai ostaa niitä mukaan. Omien oluiden ja muiden juomien lisäksi Vanhan Kaupan valikoimiin kuuluvatvat myös kahvilatuotteet. Tervetuloa!