Soiniityn kartano

Soiniityn kartano

Soiniityntie 50, 47200

Mustilan kartano rakennutti Soiniityn kartanon päärakennuksen 1800-luvun lopulla. Kartanon omistivat silloin Gustaf Alexander Tigerstedt ja hänen vaimonsa Josefina Margaretha af Forselles, joka oli perinyt tilan isältään Bernt Ludvig af Forsellesilta.
Tilalla harjoitettiin silloin maataloutta ja suurin osa rakennuksista on tältä ajalta.

Omistajat eivät silloin asuneet täällä itse vaan Mustilan kartanossa.

​1920-luvulla tila siirtyi nykyisen isännän Tomas Nordenswanin äidin suvulle, kun Pukaron kartanon isäntä Nils Borup osti sen Örnulf Tigerstedtiltä perinnönjaon yhteydessä.

Soiiityn kartanossa harjoitetaan yhä maa- ja metsätaloutta. Sen pelloilla viljellään viljaa ja Hei-kuivaheinää hevosille.

Maatalouden kehityksen myötä tilan väkimäärä on vähentynyt sadasta hengestä muutamaan ja tuotantoeläinten tilalle on tullut lemmikeitä. Haluamme säilyttää tilan, sen rakennukset ja historian elävinä. Siksi haluamme vastaanottaa vieraita, majoittujia ja tyhillään oleviin rakennuksiin toimijoita, jotka tuovat tänne taas elämää. Jos liikut hevosella kuten tilan alkuaikoina tehtiin, voit vuokrata sille vierailusi ajaksi tallipaikan. Tallipaikan vuokraan kuuluu tilan omaa hyvää heinää. Voit myös vuokrata meiltä sähköpyörän.

Lämpimästi tervetuloa!

Tekemistä lähellä

Mustila Arboretum

Mustila Viini

Mustila Puutarha

Ruskovilla

Tykkimäen huvipuisto

Kouvola

Loviisa

Lapinjärvi