Lahden ja Kouvolan kitaristien yhteiskonsertti

Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

Tapahtuman ajankohta
Tapahtuman sijainti Simelius-sali / Kouvola

Musiikillisia kohtaamisia – Lahden konservatorion, Lahden musiikkiopiston ja Pohjois-Kymen musiikkiopiston kitaristien konsertti

Ohjelmassa soolo-esityksiä, kamarimusiikkia ja kitaraorkesterin esittämiä kappaleita.

Kahden kaupungin yhdistettyä kitaraorkesteria johtaa kitaransoiton lehtori Agnieszka Terho.

Konsertissa kuullaan muun muassa kitaraorkesterin soittamana John Denverin ”Annie’s song” – kappaleen sekä ukrainalaisen säveltäjän Mykola Leontovitšin Pieni pääskynen - laulun sovitus. Alunperin kuorolle kirjoitettu sävellys perustuu ukrainalaiseen kansansävelmään.

Lisäksi luvassa on argentiinalaisen Astor Piazzolan, brasilialaisen Heitor Villa-Lobosin, puolalaisen Fryderyk Chopinin ja espanjalalaisen Fransisco Tarregan teoksia, kitaraoppilaiden esittämiä.

Oppilaita valmentavat kitaraopettajat ovat Saija Klemola (Lahden konservatorio), Juha Johansson (Lahden konservatorion kitaransoiton lehtori), Tuomas Kiiski (Lahden musiikkiopisto) ja Agnieszka Terho (Pohjois-Kymen musiikkiopisto) ja Pekka Miettinen (Pohjois-Kymen musiikkiopisto).

Lahden ja Kouvolan kitaraopettajien yhteistyön taustalla on pitkät juuret. Monien vuosien aikana näiden kaupunkien kitarapedagogit ovat vierailleet molemmissa kaupungeissa esiintymällä konserteissa ja osallistumalla pedagogisiin tilaisuuksiin. Voisi sanoa että Lahden ja Kouvolan kitaristeja on yhdistänyt jo kauan ystävyys. Yhteishengen ominaispiirteena on aina ollut halu luoda paikallisesti musiikillinen ilmapiiri klassisen kitaran ympärillä joka edistää laadukasta oppimista ja on samalla inhimillisen lämmin, huumoria ja rentoutta unohtamatta. Kitarapedagogien sydämessä on oppilaiden tukeminen tiellä joka innostaa rakastamaan musiikkia. 

Intohimo musiikkiin, ilo ja ihmisten kohtaaminen – nuo kaikki voisivat toimia mottonamme.