Toimituksellinen käytäntö

 

Visitkouvola.fi-sivuston toimituksellinen käytäntö            

Visitkouvola.fi on Kouvolan  virallinen matkailusivusto. Sivustoa hallinnoi ja siitä vastaa Kouvolan kaupungin Viestintä ja VisitKouvola -yksikön  VisitKouvola –tiimi. Sivustolla esitellään Kouvolan matkailupalveluja ja –kohteita sekä julkaistaan artikkeleja matkailuun liittyvistä ajankohtaisista aiheista.

Sivustolla tarinat, artikkelit sekä kuva-ja videomateriaali ovat keskeisessä osassa. Yritysten tuotteet on liitetty inspiroivaan sisältöön. Verkkosivusto on uudistettu vuoden 2016 aikana vastaamaan kansainvälisen matkailumarkkinoinnin vaatimustasoa:

  • Helppokäyttöisyys, looginen rakenne, nopea tiedon löytyminen

  • Elämyksellisyys ja inspiroiva sisältö

  • Matkakohdeajattelu ja läpäisevät teemat

  • Pääsy yritys-ja tuotetietoihin sekä ostamisen edistäminen

Sivustolla esiteltävät palvelut

Sivustolla esitetään paikallisten yritysten palveluja. Kaikki Kouvolan seudun matkailun, kaupan ja palvelualojen yritykset ja toimijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan yhteistyöhön milloin tahansa. Näin ollen sivuston sisältö kasvaa ja täydentyy koko ajan.

Sivusto ei ole verkkokauppa eikä sen kautta voi ostaa palveluita.

Sivustolla esitellyt yritysten palvelut ovat yritysten itsensä toimittamia ja yritykset itse vastaavat niiden oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta. Yrityksillä on velvollisuus korjata virheelliset tiedot. Muut tekstit ovat VisitKouvolan sisältöä. Suuri osa artikkeleista on paikallisen ammattikirjoittajan tuottamaa tekstiä.

Matkailusivustolta on linkkejä ulkopuolisten tahojen verkkosivuille. VisitKouvola ei vastaa näiden ulkopuolisten tahojen ylläpitämien sivujen sisällöstä

Sivuston rakenne

Sivusto on rakennettu siten, että asiakas voi eri näkökulmista ja tarpeista lähtien hakea tietoa sivustolta.

Matkan suunnitteluvaiheessa voi tietoa hakea teeman mukaan (Koko perheelle, Inspiroidu Kouvolasta, Koe puhdas luonto, Kulttuuri & nähtävyydet, Tapahtumat) tai maantieteellisesti matkakohteen/-alueen mukaan (Tykkimäen alue, Repoveden ja Verlan alue, Mustilan alue jne.) Palvelut –kohta toimii hakemiston tapaan.

Sivusto on avattu kesäkuussa 2016.  Sivusto on kolmikielinen: suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Ammattilaiset osio pitää sisällään matkanjärjestäjille, medialle ja paikallisille matkailuyrityksille suunnattua tietoa.

Sivuston tekniikka

VisitKouvola ja sivuston järjestelmätoimittaja vastaavat sivuston teknisestä toiminnasta. Teknisistä syistä verkkopalvelussa olevan tiedon oikeellisuutta, muuttumattomuutta ja ajantasaisuutta ei kuitenkaan voida taata kaikissa tilanteissa. VisitKouvola ei vastaa visitkouvola-sivuston käytöstä mahdollisesti aiheutuneesta vahingosta.

Sivuston teknisen toteutuksen ja sivuston taustalla toimivan Tietoalusta-tietokannan on toimittanut atFlow Oy. Sivuston visuaalisen ilmeen on suunnitellut Mainostoimisto Avidly.

Mikä on VisitKouvola-matkailubrändi

  • Tavoitteena on vahvistaa positiivista Kouvola-mielikuvaa
  • Kasvattaa merkittävästi Kouvolan tunnettavuutta kotimaisten ja kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa
  • Edesauttaa alueen yrityksiä lisäämään myyntiä valituissa kohderyhmissä
  • Herättää seuturakkautta persoonallisella esiintymisellä ja ylpeydenaiheiden esiintuomisella

Nettisivujen artikkeleiden aiheet valitsee VisitKouvola. VisitKouvolalla on määriteltynä oma Tone of Voice, joka toimii ohjenuorana tekstien tuotannossa ja kuvavalinnoissa. Kiitos kaikille sivuston tekemiseen osallistuville: matkailuyritykset, kirjailija Jukka Behm, lukuisat harraste- ja ammattikuvaajat sekä yhteistyökumppanit!

Otamme mielellämme vastaan kehittämisideoita sivustosta: matkailu@kouvola.fi